eur:
389.69
usd:
363.8
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Nyári koncertek a Benczúr-kertben

Dixielanddel, klezmerrel, harmonika- és népzenével, valamint egy ír esttel várja az érdeklődőket nyáron a Benczúr Ház, amelynek kerthelyiségében a korábbi évekhez hasonlóan idén is rendeznek szabadtéri koncerteket.

A Benczúr-kerti esték sorát a megalakulásának 50. évfordulóját ünneplő Benkó Dixieland Band nyitja szerdán.

Június 26-án, kedden harmonika estet rendeznek. A Párizs ege alatt címet viselő koncerten Orosz Zoltán harmonikás Ursu Gábor gitárossal, Szabó Ferenc dobossal és Bardóczy Attila operett- és musicalszínésszel lép fel, aki ezúttal francia sanzonokkal szórakoztatja a közönséget.

Július első szerdáján a Budapest Klezmer Band lesz a kert vendége. Tradicionális zsidó zenét, átiratokat játszanak, amelyeket az együttes alapítója és vezetője, a munkácsi származású Jávori Ferenc komponál.

Augusztus 8-án Lázár Ervinre emlékeznek a Benczúr-kertben. A tavaly decemberben elhunyt elbeszélő és meseíró emléke előtt az Erdei dalnokverseny című zenés mesejátékkal tiszteleg a Sebő-együttes.

Az összeállításban olyan "Lázár-klasszikusok" szerepelnek, mint A Négyszögletű Kerek Erdő című kötetből a Dömdö-dömdö-dömdödöm, valamint A Hétfejű Tündérből A nyúl mint tolmács és A hazudós egér című történetek.

Egy héttel később, augusztus 15-én Ír estre várják a zenekedvelőket a Benczúr-kertbe. Fellép a délnyugat-magyarországi Hétrét együttes, amely a tradicionális ír zenét az erdélyi, a balkáni, a moldáviai és a finn dallamvilágból vett elemekkel ötvözi, a 2003-ban alakult Ister, valamint az Irish Feet, amelynek tagjai ír tánctanároktól tanultak. A sort a magyarországi ír zenei élet egyik kiemelkedő zenekara, a Bran zárja.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×