eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Hétvégén rendezik a Református Zenei Fesztivált

A közösségépítés gondolata köré épül a IV. Református Zenei Fesztivál programja, amely idén június 15-e és 17-e között zajlik Budapesten.

2007 a közösségépítés és a közösségek éve, ehhez a gondolathoz kapcsolódik szervesen a IV. Református Zenei Fesztivál - mondta az InfoRádiónak a rendezvény egyik szervezője.

Böszörményi Gergely hozzátette: a hatodik Református Énekek kórustalálkozó megrendezése is erre utal, ahol fellépnek az állandó vendégek, például a Debreceni Kollégiumi Kántus vagy a Soli Deo Gloria Kórus, mellettük pedig néhány olyan együttes is részt vesz majd a rendezvényen, amelyeknek egyébként nem lenne lehetőségük önálló koncertet adni a Zeneakadémián.

A fesztivál öt helyszínen zajlik majd, a központi a ferencvárosi Bakáts tér, ahol világibb zenekarok játszanak majd, a többi között a Makám, a Fugato Orchestra, az After Crying vagy a Vujicsics együttes - közölte a szervező.

Az egyházzenei programok fő helyszíne a Lónyay Református Gimnázium lesz, de tartanak előadásokat a Zeneakadémián, a Kálvin téri református templomban és a Ráday utcai Erlin Galéria.

Pénteken este fél 10-kor "mécsesmenet" indul a kórusok tagjaival és az érdeklődőkkel a Ráday utcából a Kálvin térre. Itt, a református templomban késő esti áhítat lesz - mondta Böszörményi Gergely.

Az Erlin Galériában az érdeklődők megtekinthetik Erős István képzőművész kiállítását, és itt zajlanak majd a kerekasztal-beszélgetések is - fűzte hozzá a szervező.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×