eur:
388.44
usd:
360.9
bux:
0
2024. május 7. kedd Gizella

A magyar kultúra követei

Lady Solti, Fehér László, Fischer Iván, Kertész Imre, Kocsis Zoltán és Sebestyén Márta kapta első alkalommal a magyar kultúra követe címet. Az oktatási és kulturális miniszter által alapított elismerést a Magyar Tudományos Akadémia épületében adták át.

Hiller István az ünnepségen elmondta: ezentúl évente, a magyar kultúra napja alkalmából adományozzák a címet azoknak a kimagasló tehetségű embereknek, akik a magyar kultúrát, Magyarországot képviselik külföldön.

Az elismerést, amely nem jár pénzjutalommal, évente legfeljebb heten kaphatják meg. A kultúra követe címet az idén Lady Solti, Solti György karmester özvegye, Fehér László Kossuth-díjas festőművész, Fischer Iván Kossuth-díjas karmester, Kocsis Zoltán kétszeres Kossuth-díjas zongoraművész, zeneszerző és karmester, valamint Sebestyén Márta Kossuth-díjas előadóművész vehette át.

Kertész Imre Nobel-díjas író betegsége miatt nem lehetett jelen az ünnepségen.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Mire számíthatunk a tőzsdéken?

Mire számíthatunk a tőzsdéken?

Gazdasági adatok tekintetében ma Németországban érkeznek fontos számok az ipar kilátásaival kapcsolatban, ezen kívül érkezik még európai kiskereskedelmi adat is, illetve a hazai kiskereskedelmi adatokat is ma közlik. Tegnap kimondottan jó hangulatban zajlott a kereskedés a tőzsdéken, nagyot tudott a hazai piacon ralizni az OTP. Ami a mai kilátásokat illeti, kitarthat a tegnapi optimizmus az előjelek szerint, a vezető európai részvényindexek kisebb emelkedéssel indíthatják a napot.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×