eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Jorge Semprún Budapesten

Jorge Semprún lesz a díszvendége az április 20. és 23. között megrendezendő Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválnak. A könyvesboltokban már kapható a neves spanyol író új kötete Húsz év, egy nap címmel.

Pál Ferenc, a mű fordítója az InfoRádióban elmondta: a nagyregény szerzője az 1930-as évektől napjainkig tekinti át a spanyol történelmet és saját életét.

Jorge Semprún több évtizedes párizsi tartózkodás után nemrég települt vissza hazájába.

Az írót új regénye magyar premierjére várják, és ő veszi át a Budapest Nagydíjat is a város főpolgármesterétől - mondta el az InfoRádióban a fesztivál igazgatója.

A XIII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál, amelyet április 20. és 23. között rendeznek a Budapest Kongresszusi Központban, több mint 200 újdonsággal várja az érdeklődőket. A fesztiválon a kortárs spanyol irodalom és könyvkiadás mutatkozik be.

Az olvasók egy pódiumbeszélgetésen is találkozhatnak vele, ahol Jorge Semprúnt Kepes András kérdezi - közölte Zentai Péter.

Több mint egy tucat német író is bemutatkozik Budapesten. A Budapesti Kongresszusi Központban megrendezendő vásáron több mint 500 magyarországi és határon túli könyves lesz jelen.

A vásárlók csaknem 50 ezer könyv közül válogathatnak. A 600 forintos belépő árát bármelyik hazai standnál levásárolhatják az érdeklődők.

A fesztivál 250 programjára a csaknem 350 magyar irodalmár mellett 17 országból érkeznek írók, költők.

A rendezvényen Kertész Imre Nobel-díjas író olvas fel önéletrajzi ihletésű regényéből, a K. dosszié című kötetből.

A könyvvásáron az irodalmi alkotások mellett a legújabb tudományos műveket, ismeretterjesztő kiadványokat és szakkönyveket is megtalálják az érdeklődők.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×