eur:
397.24
usd:
357.75
bux:
74085.56
2024. október 1. kedd Malvin
Izraeli légibombák füstje száll fel a dél-libanoni Mardzsajun városánál levő Tajbeh faluból 2024. szeptember 23-án, amelynek hajnalán az izraeli hadsereg több hullámban légicsapásokat hajtott végre a palesztinokat támogató libanoni síita Hezbollah fegyveres szervezet fegyverraktárai és rakétakilövő állomásai ellen Nabatieh kormányzóságban.
Nyitókép: MTI/AP/Huszein Malla

A Fehér Ház is megszólalt a libanoni invázióról

Korábban a Pentagon is Amerika támogatásáról biztosította a zsidó államot.

Izrael önvédelemből jár el, az Egyesült Államok ezért mindenben támogatja Jeruzsálemet – idézi a Fehér Ház nemzetbiztonsági szóvivőjét a Times of Israel. "Támogatjuk Izrael önvédelemhez való jogát a Hezbollahhal és minden Irán által támogatott terrorszervezettel szemben" – nyilatkozta a szóvivő. Hozzátette: a Fehér Ház tisztában van azzal, hogy a művelet kockázatos és ezért folyamatos egyeztetésben állnak Izraellel a veszélyek minimalizálása érdekében - írja a Portfolio.

Végeredményében egy diplomáciai megoldás az egyetlen útja a fenntartható stabilitásnak és biztonságnak az Izrael-Libanon határon”– nyilatkozta a szóvivő.

Korábban a Pentagon is Amerika támogatásáról biztosította a zsidó államot.

Az izraeli hadsereg kedd hajnalban jelentette be, hogy korlátozott katonai műveleteket indított Libanonban, az izraeli határ mentén. Az ország déli részén végrehajtott műveletekben a Hezbollah libanoni síita fegyveres szervezethez tartozó célpontokat támadnak.

Címlapról ajánljuk
Kövér László Orbán Balázsról, a Tisza Pártról és a jegybankelnök megválasztásáról

Kövér László Orbán Balázsról, a Tisza Pártról és a jegybankelnök megválasztásáról

Aki államtitkári pozíciót tölt be, az ne kezdjen el értelmiségi módon viselkedni és okoskodni, mert hibát követ el, vagy ha nem is követ el hibát, de megkeresik benne azt a lehetőséget, hogy ellene fordítsák azt, amit mondott – mondta Kövér László, az Országgyűlés és a Fidesz országos választmányának elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában. Beszélt a költségvetés elfogadásának várható időpontjáról, a leendő jegybank elnök személyéről, az amerikai elnökválasztásról és az Európai Unió és Magyarország jövőbeni kapcsolatáról is.

"Libanon az ország történetének egyik legveszélyesebb szakaszába ért"

Heves összecsapások folynak az izraeli hadsereg egyik hadosztálya és a Hezbollah között Dél-Libanonban. Megszólalt az országába való izraeli behatolásról Nadzsib Mikati kormányfő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.01. kedd, 18:00
Csató Gábor
az Országos Mentőszolgálat főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×