eur:
392.75
usd:
354.81
bux:
72789.23
2024. szeptember 2. hétfő Dorina, Rebeka
Nyitókép: Unsplash.com

Az olaszok több mint négyötöde támogatja a mobilok betiltását az általános iskolákban

A tanévkezdés elhalasztásáról is véleményt mondtak.

Tilos a mobiltelefon használata az általános iskolákban az idei tanévtől kezdve, amit az olaszok nyolcvanhárom százaléka támogat egy hétfőn közzétett felmérés szerint. A SkyTG24 hírtelevízió készítette felmérés szerint a rendelkezést az olaszoknak 13 százaléka nem helyesli, a többiek nem mondtak véleményt a kérdésben.

A számok azt mutatják, hogy a jobboldali szavazók körében népszerűbbnek számít a tiltás mint a balközépre voksolók között. A mobiltelefonok kitiltásáról Giuseppe Valditara oktatási miniszter még júliusban döntött. Idén szeptembertől az óvodákban, valamint az általános iskolák első öt osztályában nem engedélyezett, hogy a diákok mobiltelefont használjanak még oktatási vagy tanulási célból sem. Táblagépeket, számítógépeket és más technológiai eszközöket tanári felügyelettel használhatnak.

A tanév kezdete szokás szerint térségenként változik: elsőként az alpesi Bolzanóban nyítnak újra az oktatási intézmények szeptember 5-én. Négy nappal később indul a tanév Trento területén, majd szeptember 11-én Friuli-Venezia Giulia, Valle d'Aosta, Veneto, Piemonte, Marche és Umbria tartományban. Közép- és Dél-Olaszország nagy részén szeptember 16-án kezdődik az iskola.

A felmérés szerint az olaszok 49 százaléka a jövőben nem akarja októberre halasztani a tanévkezdést, ami a rendkívüli hőség miatt merült fel lehetőségként. Harmincnyolc százaléknak tetszik a későbbi iskolakezdés ötlete, a többiek nem mondtak véleményt a kérdésben.

Címlapról ajánljuk

Maruzsa Zoltán az új tanév új szabályairól: okoseszköz, orvosi igazolás, jogosítvány

A tanév kezdetén több változás jön az oktatási intézményekben, ezekről beszélt az InfoRádió Aréna című műsorában Maruzsa Zoltán, de a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára kifejtette a pedagógus-béremelés menetrendjét, és azt is, hogy miért nem lesz tanárhiány.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.03. kedd, 18:00
Resperger István
ezredes, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×