eur:
392.91
usd:
355.66
bux:
72865.31
2024. augusztus 31. szombat Bella, Erika
Nyitókép: Unsplash.com

Két luxusjacht ütközött a török partoknál – videó

A károk mértékéről egyelőre nincs jelentés.

A törökországi Yalikavakban egy 90 méteres jacht ütközött neki és tolt maga előtt egy 31 méter hosszú másik jachtot – számolt be az Index. A balesetről készült alábbi videón látható, hogy mekkora sebességgel ütközik bele a szuperjacht a lehorgonyzott kisebbik luxushajóba.

A 90 méteres, Ice névre keresztelt szuperjachtot 2005-ben gyártották, fedélzetén helikopterleszállóval és öt, mészkőből faragott úszómedencével. Utoljára 2023-ban, 100 millió euróért (39,3 milliárd forint) cserélt gazdát, ezzel bekerülve a legdrágább hajók közé. A másik hajó a 31 méteres A. Mey volt, amelyet 2007-ben adtak át – idézi a lap a Boat internationalt.

A keletkezett károk nagysága és az, hogy keletkezett-e személyi sérülés, nem ismert.

(Címlapképünk illusztráció.)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.02. hétfő, 18:00
Maruzsa Zoltán
a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára
Radó Péter: Teljesítményértékelés és NAT-vizsga – Így indul a tanév

Radó Péter: Teljesítményértékelés és NAT-vizsga – Így indul a tanév

Mint ahogy az immár hagyományosan történik, az oktatásirányítók az új tanév elején újabb intézkedésekkel örvendeztetik meg a nevelő-oktató közönséget. Néhány példa az első becsengetés alá helyezett ajándékokból: pedagógusok teljesítményértékelésének bevezetése, mobiltelefonok betiltása és a pedagógusok vizsgáztatása a NAT-ból. Kétrészes írásomban azt boncolgatom, hogy miről árulkodnak ezek az intézkedések. Ebben az első cikkben a teljesítményértékelési rendszer (TÉR) és a pedagógusok vizsgáztatásának kérdésén keresztül mutatom be a jelenlegi magyar közoktatás-irányítási rendszer természetét.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. augusztus 31. 11:36
×
×
×
×