eur:
393.76
usd:
352.68
bux:
73041.18
2024. augusztus 27. kedd Gáspár
Mark Zuckerberg, a Meta amerikai információtechnológiai óriáscég vezérigazgatója a számítógépes grafikáról rendezett SIGGRAPH 2024 konferencián a denveri Coloradói Kongresszusi Központban 2024. július 29-én.
Nyitókép: MTI/AP/David Zalubowski

Mark Zuckerberg már bánja, hogy engedett a Biden-kabinet nyomásának

A Facebook alapítója szerint többek között a Covidról és Hunter Bidenről szóló posztokat is töröltek a kormányzat nyomására.

Mark Zuckerberg a jövőben már erősebben lépne fel az amerikai kormányzat nyomása ellen, erről egy levélben tájékoztatta az amerikai képviselőház igazságügyi bizottságát a Facebook alapítója – írja a Politicót idézve a Telex. Zuckerberg sajnálja, hogy a Meta engedett a Biden-kormányzat nyomásának, és cenzúrázott bizonyos tartalmakat. A Meta vezérigazgatója szerint a túlzott moderálás helytelen volt, és hozzátette, a jövőben a függetlenség és semlegesség a célja.

„Nem volt helyes, hogy a kormány nyomást gyakorolt ránk, és sajnálom, hogy eddig nem kezeltük nyíltabban ezt a dolgot – írta Zuckerberg. – Úgy érzem, hogy

semmilyen színezetű kormány nyomására sem szabad kompromisszumot kötnünk a normáinkkal kapcsolatban. Készen állunk, hogy ez ellen a jövőben fellépjünk.”

Zuckerberg elmondta, hogy magas beosztású politikusok cenzúráztak bizonyos Covidról szóló, többek között humoros vagy szatirikus posztokat. Szerinte jobb lett volna, ha szókimondóbban lépett volna fel a Biden-kormányzat ilyen törekvései ellen a világjárvány idején.

A techmilliárdos azt is bánja, hogy cenzúrázták a New York Post által Hunter Bidenről a 2020-as választások előtt készített tartalmakat. Azért tették, mert az FBI még orosz dezinformációként hivatkozott a Hunter Bident érintő információkra. „Azóta kiderült, hogy nem orosz dezinformáció volt, és utólag visszatekintve nem kellett volna cenzúrázni” – írta Zuckerberg.

A bizottságban ülő republikánusok az X-en ünnepelték a levelet, és a szólásszabadság nagy győzelmének nevezték az elhangzottakat.

A Fehér Ház közleményt adott ki, amelyben védelmébe vette a kormányzat járványügyi tájékoztatását. „A járvány alatt ez a kormányzat felelősségteljesen intézkedett a közegészség és a közbiztonság védelméért – írják a közleményben. – Álláspontunk egyértelmű és következetes volt: a technológiai vállalatoknak és más magánszereplőknek figyelembe kell venniük az amerikai emberekre gyakorolt hatásukat” – olvasható.

Címlapról ajánljuk

Egészen merész javaslat is van a német menekültpolitika szigorítására

Kevesebb mint három hónappal a baden-württembergi Mannheim városában május utolsó napján történt, egy 29 éves rendőr halálát követelő késes merénylet után újabb, a mannheiminél is is kegyetlenebb merénylet történt az észak-rajna vesztfáliai Solingen városában. A mannhemi merénylet hullámai még le sem csillapodtak, sőt, a solingeni terror után még magasabbra csaptak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.27. kedd, 18:00
Koren Balázs
matematika tanár, a ProSuli szakmai vezetője
Történelmi csapást szenvedett Ukrajna, Orlivka elesett - Híreink az orosz-ukrán háborúról kedden

Történelmi csapást szenvedett Ukrajna, Orlivka elesett - Híreink az orosz-ukrán háborúról kedden

Hétfő reggel több mint kétszáz rakétát lőtt ki Oroszország Ukrajna energiaellátó infrastruktúrájára, a kár olyan súlyos, hogy kedd reggel még mindig nincs számos ukrán régióban áramszolgáltatás. A csapás a háború eddigi legsúlyosabbja. Kijev bejelentette azt is, hogy visszatérnek a civil lakosságnak fűtést és villanyt biztosító "sérthetetlenségi pontok." Kurszkban zajlik az orosz ellentámadás: orosz vezetők két falu visszafoglalását jelentették ma reggel. Kedd reggel újabb orosz rakétahullám érte Ukrajnát, de a támadás a hétfőinél kevésbé volt intenzív és kevesebb kárt is okozott. Délelőtt arról érkeztek hírek, hogy Belgorod megye is ukrán támadás alá került. A nap folyamán az orosz hadsereg elfoglalta Orlivkát, Pokrovszktól alig 10 kilométerre. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. augusztus 27. 12:16
×
×
×
×