eur:
393.51
usd:
357.99
bux:
71832.47
2024. augusztus 14. szerda Marcell
Nyitókép: Pixabay

Ebből az autóból csak használtat lehet venni egy ideig

Jövőre nem árulnak új autót a legendás márkából.

Meghökkentő kijelentést tett a Jaguár vezére. 2025-ben egyetlen új autót sem értékesítenek, legfeljebb használtat vásárolhatnak a márka rajongói. Az ok az elektromos átállásban keresendő. 2026-tól aztán jön egy új elektromos modell.

A Jaguar azon kevés autógyártók közé tartozik, amelyik a villanyautók csökkenő kereslete miatt nem változtat tervén: jövőre csak elektromos autókat fognak árulni. Sőt, jövőre nem is adnak el új autót – közölte Rawdon Glover, az Jaguar ügyvezető igazgatója - írja a haszon.hu.

Még idén decemberben bemutatják az új modellt, amely 2026-ban kerülhet az értékesítés fázisába. Eddig annyit tudni róla, hogy egy négyajtós villany-GT lesz, ami az ígéretek szerint 100 ezer fontról (46 millió forint) indul, két elektromotorral rendelkezik, 700 km lesz a hatótávja és 583 lóerős lesz. A korszakalkotó GT-t egy SUV és egy Rolls-Royce Flying Spur-höz hasonlító limuzin követi 2028-ig.

Címlapról ajánljuk
Keletnémet tartományi választások - Tart az AfD-től a német rendőrség

Keletnémet tartományi választások - Tart az AfD-től a német rendőrség

Kevesebb mint három hét van hátra a szeptember 1-én tartandó türingiai és szászországi tartományi választásokig, amelyeket a hónap utolsó vasárnapján hasonló brandenburgi szavazás követ. A választások jelentősége túlmutat a tartományi határokon, általános vélekedés szerint az eredmények egy évvel az országos parlamenti választások előtt átrajzolhatják Németország politikai térképét. Ebből kiindulva meghatározó lehet az ellenzéki radikális jobboldali Alternatíva Németországnak (AfD) párt szereplése.

Csipes Tamara: nincs hiányérzetem, kerek történet a pályafutásom

A párizsi ötkarikás játékokkal befejezte a versenyszerű kajakozást a kétszeres olimpiai bajnok. Csipes Tamara azt mondta az InfoRádióban, hogy maradéktalanul elégedett a Franciaországban megnyert két ezüst- és egy bronzéremmel. Hozzátette: nem fáj elismernie, hogy Lisa Carrington ezúttal jobb volt nála, és nem hiányzik neki az újabb arany, mert fontosabb számára, hogy emberileg nagyon sokat kapott az utolsó olimpiájától.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.14. szerda, 18:00
Szécsényi Gábor
Az Autó című autós magazin főszerkesztője
Kényes piaci helyzetben érkezik az amerikai inflációs adat

Kényes piaci helyzetben érkezik az amerikai inflációs adat

A júliusi vártnál rosszabb munkaerőpiaci adatok óta a befektetők figyelme a recessziós kockázatok felé irányult, és ebben a kontextusban érdemes szemlélni a mostani inflációs adatot is. A várakozások szerint kismértékben csökkenhet az előző hónaphoz képest az amerikai infláció, azonban a piaci reakció akár el is térhet a korábban megszokottaktól. A ma érkező inflációs adat várható hatásait és piaci jelentőségét járjuk körül ebben a cikkben, ami azért is aktuális, mert a Nasdaq 100 technológiai túlsúlyos index 20%-os esése után minden bejövő új információt árgus szemekkel figyel a piac.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×