eur:
394.18
usd:
361.11
bux:
72028.77
2024. augusztus 10. szombat Lőrinc
Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök megbeszélést tart nemzetközi hírügynökségek képviselőivel a minszki hivatalában 2023. július 6-án.
Nyitókép: MTI/AP/Alekszandr Zemljanyicsenko

A fehérorosz elnök szerint Ukrajna megsértette országa légterét

A célpontokat az oroszok semmisítették meg.

Ukrajna pénteken megsértette Fehéroroszország légterét, a fehérorosz légierőt riadóztatták, amely a légi célpontokat megsemmisítette - közölte szombaton Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök a Belta fehérorosz hírügynökség jelentése szerint.

Fehéroroszország a kijevi hatóságok tudomására hozta, hogy az ukrán oldalról érkező fenyegetések nem maradnak válasz nélkül - mondta Lukasenka. Az elnök nem pontosította, hogy milyen légi célpontokról van szó, valószínűleg drónok voltak.

Lukasenka elmondta, hogy Minszk tájékoztatta Oroszországot a fehérorosz légtérbe berepülő légi eszközökről, melyek egy része átrepült Oroszország fölé, ahol az orosz légvédelem megsemmisítette őket Jaroszlavl térségében.

A fehérorosz elnök utasítására csapaterősítéseket vezényeltek az ukrán határra Homel és Mazir taktikai irányában - közölte Viktar Hrenyin fehérorosz védelmi miniszter a Belta jelentése szerint. A határra vezényelt alakulatok különleges erőkből, szárazföldi csapatokból és rakétaegységekből állnak, amelyek Polonez rakétavetőkkel és Iszkander rakétákkal vannak felfegyverezve. A határra tartanak ezenkívül rádiótechnikai csapatok és a légierő alakulatai is.

Címlapról ajánljuk
Hol nyaraljunk a kánikulában? Hogyan alakul át a turizmus a világban?

Hol nyaraljunk a kánikulában? Hogyan alakul át a turizmus a világban?

Északra tereli az idegenforgalom egy részét az európai hőhullám, a klímaváltozás pedig meghosszabbítja a turisztikai szezont - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Kiss Róbert Richárd turisztikai szakértő. Arról is beszélt, hogy rekord év lehet az idei a magyarországi idegenforgalomban, és hogy mit lehet tenni a "túlturizmus" ellen.

Csipes Tamara búcsúzik: olimpiáról olimpiára felülmúltam magam

Egyéniben egy ezüstéremmel zárta le pályafutását Csipes Tamara. A 35 éves kajakozó utolsó versenyéhez úgy állt oda, mintha csak Szolnokon lenne, csőlátással és nyugodtan tudott kajakozni. Büszke arra, hogy egy hétszeres olimpiai bajnoktól kapott ki, de azt nem tudja, fog-e neki hiányozni a sportág.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.12. hétfő, 18:00
N. Rózsa Erzsébet
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×