eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 6. vasárnap Brúnó, Renáta
KYIV, UKRAINE - JULY 8: People clear rubble at the building of one of the largest children’s hospitals of Ukraine, ‘Okhmatdyt’, partially destroyed by a Russian missile strike on July 8, 2024 in Kyiv, Ukraine. In the morning, the Russian army carried out a mass missile attack on the Ukrainian cities of Kyiv, Dnipro, Kryvyi Rih, Sloviansk, Kramatorsk, using more than 40 missiles of various types. In Kyiv, residential buildings, infrastructure facilities and children’s hospital ‘Okhmatdyt’ were damaged. Rescuers continue to search for people under the rubble. (Photo by Vitalii Nosach/Global Images Ukraine via Getty Images)
Nyitókép: Vitalii Nosach/Global Images Ukraine/Getty Images

Repültek a Kinzsalok és a Kalibr rakéták Kijev ellen - megszólalt Moszkva

Több ukrán várost is orosz rakétatámadás ért hétfőn.

Mint arról az Infostart is beszámolt, hétfőn több ukrajnai várost is orosz támadás ért, legkevesebb húsz ember meghalt és ötvenen megsebesültek. A többi között Kijevet, Krivij Riht és a Donyeck megyei Pokrovszkot érte rakétatámadás. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök azt mondta, hogy az orosz erők 40 rakétával támadtak, amelyek különböző városokat vettek célba, infrastruktúrát, kereskedelmi és lakóépületeket rongáltak meg.

A helyi média azt írta, hogy az orosz erők Kinzsal hiperszonikus, valamint Kalibr rakétával támadták az ukrán fővárost.

Vitalij Klicsko kijevi polgármester arról számolt be, hogy találat ért egy gyerekkórházat, és ez volt az egyik legsúlyosabb támadás a két éve tartó háború során az ukrán főváros ellen. Hatósági adatok szerint a városban legalább hét ember meghalt, 11 megsebesült, nyolcan kórházba kerültek.

A The Guardian tudósítása idézte a moszkvai védelmi minisztérium közleményét, mely szerint az orosz erők csapásokat mértek védelmi ipari célpontokra és légibázisokra Ukrajnában, az Oroszország elleni támadások megtorlásául (ezekről konkrétumokat nem közöltek).

„Ma reggel, válaszul a kijevi rezsim orosz energetikai és gazdasági létesítmények megrongálási kísérletére, az Orosz Föderáció fegyveres erői csoportos csapást mértek nagy hatótávolságú precíziós fegyverekkel az ukrán hadiipari létesítmények és az AFU (Ukrán Fegyveres Erők) légibázisai ellen” – közölte az orosz védelmi minisztérium.

Hozzátették: a támadással kitűzött célokat elérték, a kiválasztott objektumokat eltalálták.

Címlapról ajánljuk
Fenyegető prosztatarák, a tünetmentesség miatt muszáj szűrésre menni

Fenyegető prosztatarák, a tünetmentesség miatt muszáj szűrésre menni

Továbbra is későn fordulnak orvoshoz a férfiak Magyarországon, ezért országos férfiegészség-kampány és PSA-szűrést indul betegszervezetek és az urológusszakma összefogásával a prosztatarák ellen. Itthon naponta három férfi hal meg a betegségben, pedig a prosztatarák korai felismerés esetén jól gyógyítható.

Kevés a nevelőszülő, az örökbefogadás segítésével oldaná meg a helyzetet a kormány

Felgyorsítja a kórházakban hagyott újszülöttek örökbefogadási eljárását a kormány. Az elmúlt hónapokban már havonta csaknem kétszáz gyermek volt a kórházi osztályokon úgy, hogy a rokonaik nem keresték őket. Az SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa fővárosszerte akciókkal hívja fel a figyelmet a kórházban hagyott csecsemők ügyére és az országos nevelőszülő-hiányra.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×