eur:
392.91
usd:
363.41
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Matteo Salvini, a Liga olasz kormánypárt elnöke az olasz közszolgálati televízió, a Rai Uno Porta a Porta című műsorában Rómában 2022. június 15-én.
Nyitókép: MTI/EPA/ANSA/Riccardo Antimiani

Matteo Salvini: "dolgozunk a patrióták európai csoportján"

"Dolgozunk a magyar miniszterelnök, Orbán Viktor javaslatán egy európai patrióta pártcsoport létrehozása érdekében" - válaszolta Matteo Salvini újságírók kérdésére kedden.

A Liga olasz jobboldali párt vezetője röviden így reagált a sajtó képviselőinek egy Rómában rendezett gazdasági találkozó alkalmával.

"Dolgozunk rajta" - válaszolta Matteo Salvini arra a kérdésre, hogy fennáll-e a lehetősége, hogy a Liga európai parlamenti képviselői csatlakoznak az Orbán Viktor által kezdeményezett Patrióták Európáért csoporthoz.

Korábban Matteo Salvini üdvözölte az európai frakció kezdeményezését "az európai cselezésekkel és Ursula von der Leyennel szemben".

"A Liga évek óta dolgozik annak érdekében, hogy minél több pártot be tudjon vonni egy más Európa megépítésébe, a baloldal nélkül (...), olyanokat, amelyek nem hajlandóak támogatni Ursula von der Leyent. Minél jobban bővíteni akarjuk egy erős, patrióta, összetartó és a kerülőutakat ellenző csoport körvonalait" - jegyezte be Matteo Salvini közösségi oldalán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke, Herbert Kickl az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) elnöke, valamint Andrej Babis korábbi cseh kormányfő, az ANO párt elnökének vasárnapi találkozóját követően.

Az FPÖ a Liga régi szövetségese, és az olasz jobboldali párt szoros kapcsolatban áll a portugál Chegával, mely már belépett a Patrióták Európáért formációba.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×