eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Ukrán katona páncélozott harcjárművön az orosz erők által ostromlott kelet-ukrajnai Bahmutban 2023. április 26-án.
Nyitókép: MTI/AP/Libkos

Az ukránok harci sikerről számoltak be, az oroszok válasza azonnal megérkezett

Bejelentették az ukrán fegyveres erők, hogy sikerült kiszorítaniuk az orosz csapatokat Csasziv Jar város keleti körzetéből, ám az oroszok szerint ez nem igaz.

Csasziv Jar stratégiai fontosságú magaslaton helyezkedik el, mindössze 20 kilométerre nyugatra Bahhmut városától. A települést több hónapja ostromolja az orosz hadsereg. Nazar Voloscsin, az ukrán erők déli csoportjának szóvivője az Ukrinform hírügynökségnek elmondta, hogy az orosz erők kivonultak Csasziv Jar "Kanal" negyedéből, amely a város keleti szélén húzódó Sziverszij Donyec-Donbász csatorna mentén található - írja a Portfolio.

Nazar Voloscsin a lapnak azt mondta:

"Az ukrán védők kiszorították az orosz erőket a Donyecki területen található Csasziv Jarban lévő csatorna körzetéből".

Az orosz jelentések viszont cáfolják az ukrán szóvivőt, azt állítva, hogy valójában az orosz katonák leromboltak egy kommunikációs tornyot a város közelében, és továbbra is nyomulnak előre.

Az orosz TASzSz hírügynökség jelentése idézte Sztanyiszlav Orlovot, egy orosz dandár parancsnokát, aki azt mondta: "Erőink megsemmisítettek egy kommunikációs tornyot a város legmagasabb pontján. Ez lehetővé tette számunkra az áttörést veszteségek nélkül."

Független források még egyik állítást sem erősítették meg.

Címlapról ajánljuk
Kiss László: gigantikus kataklizmákba enged betekintést a kínai Hold-lelet

Kiss László: gigantikus kataklizmákba enged betekintést a kínai Hold-lelet

Visszatért a Földre a Hold távoli oldaláról gyűjtött ritka kőzetmintákkal a kínai űrszonda. Kiss László csillagász, akadémikus, a HUN-REN Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont főigazgatója szerint a küldetés különlegessége, hogy először érkezett vele olyan holdi kőzetminta, amelyet egy szonda a Hold távoli, Földről nem látható oldalán gyűjtött.

Örülhet a radikális jobboldal az exit poll szerint

A Marine Le Pen által fémjelzett jobboldali Nemzeti Tömörülés vezet a francia nemzetgyűlési választások vasárnap tartott első fordulójában a voksok nagyjából 34 százalékával az IFOP, Ipsos, OpinionWay és Elabe közvélemény-kutató cégek exit poll felmérései szerint.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×