eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Thomas Hohn német motoros akkor szenvedett balesetet, amikor Orbán Viktor konvoját kísérte. Forrás: Facebook / LUDWIGSBURG24 I ONLINE NACHRICHTEN
Nyitókép: Forrás: Facebook / LUDWIGSBURG24 I ONLINE NACHRICHTEN

Egész Stuttgart gyászolja az Orbán Viktor kíséretében meghalt rendőrt

Thomas Hohn 30 évig volt a motorosszázad tagja és ezalatt mintegy 600 000 kilométert tett meg, ami 15 világ körüli útnak felel meg.

A rendőr a labdarúgó-Európa-bajnokság alatt is dolgozott, hétfőn 20 000. alkalommal ült szolgálati motorjára, és Orbán Viktort kísérte a repülőtérre. Ez volt az utolsó útja, hiszen az úton balesetet szenvedett és elhunyt - írja a BILD német újság nyomán a BLIKK.

Hohn munkáját mindenki elismerte. Fáradhatatlanul járőrözött kollégáival, hogy megtalálják az illegálisan tuningolt autókat és motorkerékpárokat. Ha megállítottak egyet, a főfelügyelő alaposan szemügyre vette a járművet. Egy kollégája a BILD-nek elmondta: "Senki sem tudott annyit, mint ő. Ha egy járműalkatrész nem felelt meg az előírásoknak, azt felismerte".

A rendőr országszerte kampányolt a zajszennyezés ellen. Előadásokat tartott és bírálta, hogy a motorok manapság hangosabbak, mint valaha. "Motorozás közben élvezni kell a természetet és nem szabad zajt csapni" – nyilatkozta tavaly Hohn a Stuttgarter Zeitungnak.

Markus Eisenbraun stuttgarti rendőrfőnök azt nyilatkozta: "Egy olyan kollégát veszítettünk el, akit egész Németországban nagyra becsültek. Mélyen megrendültünk. A tragédia az, hogy önként hosszabbította meg a szolgálatát a labdarúgó-Európa-bajnokság idejére".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×