eur:
390.78
usd:
358.98
bux:
72940.89
2024. július 21. vasárnap Dániel, Daniella
Elektromos autót töltenek fel egy OMV töltőállomáson a II. kerületi Szilágyi Erzsébet fasoron 2017. január 25-én.
Nyitókép: MTI Fotó: Mohai Balázs

Meghiúsulhat a benzines és dízelautók európai tilalma

Egy javaslat szerint azután is lehetne robbanómotoros járműveket értékesíteni, hogy teljesül az unió által kitűzött, a szén-dioxid-kibocsátás csökkentésére vonatkozó cél. A megoldás kulcsa alternatív üzemanyagok bevonása lehet.

Az Európai Néppárt (EPP) azt tervezi, hogy a július 2-5. között a portugáliai Cascaisban megrendezendő találkozóján megpróbálja megfúrni a belső égésű motorral hajtott személygépkocsik eladásának 2035-től induló uniós de facto tilalmát - írja az Euractiv híradása nyomán a Portfolio.

Az ep-választáson legtöbb mandátumot megszerző Európai Néppárt a gépkocsik szén-dioxid-szabványainak felülvizsgálatát tűzte ki célul, és olyan lehetőségeket kíván megvizsgálni, amelyek lehetővé tennék a szintetikus, klímasemleges üzemanyagok használatának engedélyezését.

A jelenlegi európai uniós szén-dioxid-szabványok értelmében 2035-ig 100 százalékkal csökkenteni kell a kipufogógáz-kibocsátást, ami gyakorlatilag betiltja az új, belső égésű motorral hajtott személygépkocsik eladását.

Az Európai Bizottság és Volker Wissing német közlekedési miniszter között született megállapodás viszont új jogi kategóriát teremtene a csak e-üzemanyaggal működő autók számára, ez pedig lehetővé tenné, hogy a 2035-re tervezett célérték elérése után is forgalmazhatók legyenek.

Az Európai Néppárt fontolgatja a korábban sikertelen módosítások, például a szén-dioxid-korrekciós tényező (CCF) újbóli bevezetését, amely az alternatív üzemanyagokat beszámítaná a szén-dioxid-csökkentési célokba.

Ez megengedné, hogy 2035 után is lehessen új benzin- és dízelautókat forgalmazni, ha a teljes üzemanyag-összetételhez azonos mennyiségű alternatív üzemanyagot is hozzáadnak.

Egy másik javaslat szerint az autógyártók számára előírt 100 százalékos kibocsátáscsökkentési kötelezettséget 90 százalékra kellene csökkenteni.

A németországi konzervatív CDU/CSU, az Európai Néppárton belüli erős nemzeti delegáció továbbra is a belső égésű motorok tilalmának elvetését szorgalmazza. A német liberális FDP vezetője, Christian Linder a tilalom visszavonását három feltétel egyikévé tette annak, hogy támogassa Ursula von der Leyen második bizottsági elnöki megbízatását.

Az Európai Unió szén-dioxid-szabályozását 2026-ban tervezik felülvizsgálni.

Volker Wissing lehetséges megoldásként tekint a légkörből, illetve ipari létesítményekből leválasztott szén-dioxid felhasználásával előállított elektromos üzemanyagokra. Mint írják, a csak e-üzemanyagok kategória bevezetésének folyamata viszont lassan halad, ugyanis az autóiparnak több időre van szüksége a műszaki kritériumok meghatározásához, és a tagállamok között megoldatlan vita van a támogatható e-üzemanyagok klímasemlegességi kritériumairól.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.22. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Sorra érik a válságok az EU-t, ezért muszáj nagyhatalommá válnia

Sorra érik a válságok az EU-t, ezért muszáj nagyhatalommá válnia

Az elmúlt években az Európai Unió politikáját egyre inkább a gazdaságbiztonság és a stratégiai autonómia erősítésének célja határozza meg. Az EU-nak globálisan kell versenyeznie a zöld és digitális átmenethez szükséges, véges mennyiségű erőforrásokért, miközben az Egyesült Államok és Kína közötti globális dominanciaverseny is áthatóbbá vált. A Covid-19 világjárvány és az ukrajnai háború rávilágítottak az EU túlzott külső függőségeinek problémájára. A nehézségek viszont rávilágítanak, hogy az uniónak nagyhatalommá kell válnia, hogy csökkenjen kitettsége gazdasági riválisaival szemben.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×