eur:
398.27
usd:
372.27
bux:
69536.56
2024. június 15. szombat Jolán, Vid
Hadgyakorlatra érkező dél-koreai katonák a két Koreát elválasztó demilitarizált övezet dél-koreai oldalán, Padzsu közelében 2020. június 18-án. Észak-Korea két napja felrobbantotta a keszongi Korea-közi összekötő irodát, Phenjan katonákat küldött a két határ menti, Korea-közi ipari zónába, és nem veszi fel a kapcsolatot Szöullal a feszültségek elsimítása érdekében.
Nyitókép: MTI/EPA/YNA

Észak-koreai katonák átlépték a dél-koreai határt, figyelmeztető lövésekkel válaszoltak

A szöuli vezérkar tájékoztatása szerint ismeretlen tevékenységet végeztek a két Koreát elválasztó demilitarizált övezet területén a határsértő katonák, de valószínűleg nem volt szándékos a határátlépés.

Mintegy húsz észak-koreai katona átlépte az Észak- és Dél-Koreát elválasztó fegyverszüneti vonalat, de miután a dél-koreai hadsereg figyelmeztető lövéseket adott le, visszatértek a határ északi oldalára – közölte a szöuli vezérkar.

A katonák a két Koreát elválasztó demilitarizált övezet (DMZ) területén húzódó katonai demarkációs vonalat (MDL) vasárnap helyi idő szerint 12 óra 30 perckor lépték át.

A figyelmeztető lövéseket követően a határsértők visszavonultak, a dél-koreai hadsereg pedig további szokatlan tevékenységet nem észlelt.

A határsértő katonák ismeretlen tevékenységet végeztek a DMZ területén, ugyanakkor figyelembe véve, hogy a figyelmeztető lövések és a dél-koreai hadsereg hangszóróiból szóló felszólítások után azonnal visszatértek az északi oldalra, feltételezhető, hogy nem volt szándékos a határátlépés – áll a szöuli vezérkar közlemyénében.

Az 1950-től 1953-ig tartó koreai háború hivatalosan nem békeszerződéssel, hanem fegyverszüneti megállapodással ért véget, így a két ország technikailag a mai napig hadban áll egymással.

Címlapról ajánljuk
ÉLŐ: Magyarország–Svájc 1-2
Euro 2024

ÉLŐ: Magyarország–Svájc 1-2

Első mérkőzését játssza a magyar labdarúgó-válogatott a 2024-es Európa-bajnokságon, az ellenfél, Kölnben, Svájc. A csoport másik mérkőzésén a németek 5-1-re legyőzték a skótokat. Az első félidőben Marco Rossi csapata csak árnyéka volt önmagának, két védelmi figyelmetlenséget könyörtelenül kihasznált Svájc. Aztán következett a második félidő...
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.17. hétfő, 18:00
Fürjes Balázs a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja
Gyulay Zsolt a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke
Megkezdődtek a tárgyalások az ukrán háború lezárásáról, három hónap ostrom után elesett Heorhijivka - Háborús híreink szombaton

Megkezdődtek a tárgyalások az ukrán háború lezárásáról, három hónap ostrom után elesett Heorhijivka - Háborús híreink szombaton

Vlagyimir Putyin orosz elnök pénteken négypontos béketervet vázolt fel, melyben a béke feltételéül szabta Ukrajnának, hogy vonuljon ki abból a négy megyéből, amit Oroszország az orosz jog szerint annektált, az ukrán fél ezt azonnal elutasította. A NATO szárazföldi parancsnoki egységet telepít Finnországba. Egyre kisebb a Krím-félszigeten található Szevasztopol kikötői forgalma, a Donbaszban sikerekkel folytatódik az orosz támadás.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×