eur:
385.31
usd:
354.85
bux:
67866.13
2024. május 22. szerda Júlia, Rita
18 éven felülieknek
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot
Nyitókép: Pixabay

Élve égtek el a disznók Németországban

Több ezer állat pusztult el egy nagy sertéshizlaldában keletkezett tűzben szombaton az észak-közép-németországi Szász-Anhalt tartomány Altmark régiójában.

A tűzoltóság kezdetben azt közölte, hogy mintegy húszezer sertés pusztult el. A vállalat szóvivője később úgy pontosított, hogy 1750 koca és ismeretlen számú malac vált a lángok martalékává.

Az Altmark régió Salzwedel körzetének szóvivője szerint egy kocára általában körülbelül nyolc malac jut. A tájékoztatás szerint 5200 kocát és 35 ezer malacot mentettek meg.

Összesen több mint 210 tűzoltót vetettek be - közölte a helyi járási hivatal.

A tűzoltási munkálatok valószínűleg a hétvégén is folytatódnak - mondta Inga Otte-Sonnenschein, a jogi és járási hivatal vezetője. A sertéshizlalda mintegy harmada megsemmisült a tűzben - tette hozzá a nyilatkozó.

Címlapról ajánljuk
Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

A folklorizmus világát igyekeznek megismerni és megérteni a mindenkori kultúra teremtés szándékával – erről beszélt az Inforádió Aréna című műsorában Sándor Ildikó néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoportjának vezetője. A műsorban szó esett a verbunkos tánctípusról, ami egy kulturális örökségi elem, a legényközösségek önmegélésének volt az eszköze.

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.22. szerda, 18:00
Vona Gábor
a Második Reformkor Párt elnöke és EP-lista vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×