eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Két brit Eurofighter Typhoon típusú vadászgép a Magyar Honvédség pápai bázisrepülőtér fölött 2017. június 6-án. A vadászrepülők a Load Diffuser 2017 elnevezésű nemzetközi gyakorlatra érkeztek, amely a Magyar Honvédség idei legnagyobb volumenű légierős gyakorlata.
Nyitókép: MTI/Bodnár Boglárka

200 fős brit katonai különítmény érkezett keleti szomszédunkba

A brit légierő hat vadászgépe érkezett négy hónapos járőrszolgálatra Romániába - tudatta szerdán a román védelmi minisztérium.

A Royal Air Force (RAF) Eurofighter Typhoon típusú brit harci repülőgépei hétfőn szálltak le a Fekete-tenger partvidékén lévő Mihail Kogalniceanu katonai támaszponton. A 200 katonából – pilótákból és műszaki személyzetből – álló brit különítmény NATO-parancsnokság alatt végez majd megerősített járőrszolgálatot a NATO keleti szárnyának légterében.

A RAF vadászgépei korábban beütemezett küldetésre érkeztek Romániába és – a 2017-es, 2018-as, 2021-es és a 2022-es misszió után – immár ötödször vesznek részt a román légierő gépeivel közös műveletekben Romániában. A közös légtérvédelmi járőrszolgálat a reagáló és elrettentő képesség növelését, a román és a szövetséges légierők együttműködésének erősítését szolgálja – írta közösségi oldalán a bukaresti védelmi tárca.

Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×