eur:
395.1
usd:
368.06
bux:
70373.63
2024. június 24. hétfő Iván
Humanitárius segélyt dobnak le egy repülőgépről a Gázai övezet északi részébe a harcok miatt nélkülöző palesztinoknak Dél-Izraelből nézve 2024. március 10-én. A Hamász palesztin iszlamista szervezet fegyveresei 2023. október 7-én támadást indítottak Izrael ellen, az izraeli haderő pedig válaszul légi és szárazföldi hadműveleteket hajt végre a Gázai övezetben.
Nyitókép: MTI/AP/Ariel Schalit

Most menekülttáborra nyitott tüzet az izraeli hadsereg

Az izraeli rajtaütés 36 ember, köztük gyermekek és terhes nők halálát okozta.

Legalább 36 halálos áldozatot követelt egy újabb izraeli légicsapás a Gázai övezeti Nuszeirat menekülttáborban helyi egészségügyi források szombati jelentése szerint.

Szemtanúk a Hszinhua kínai hírügynökségnek elmondták, hogy izraeli repülőgépek

több rakétát lőttek ki egy palesztin család házára a táborban,

ami annak teljes megsemmisüléséhez és a szomszédos házak megrongálódásához vezetett. Orvosi forrásoktól a Hszinhua úgy értesült, hogy az izraeli rajtaütés 36 ember, köztük gyermekek és várandós nők halálát okozta.

A Hamász irányítása alatt álló kormányzati médiahivatal teljes mértékben az amerikai kormányt, a nemzetközi közösséget és Izraelt tette felelőssé "a védtelen civilek elleni bűncselekmények és mészárlások eszkalációjáért". A hivatal közleményében szólította fel a szabad világ minden országát: gyakoroljanak nyomást Izraelre, hogy hagyja abba a "népirtó háborút".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.25. kedd, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
Egy bíróság szerint nem diszkriminatív az Uber

Egy bíróság szerint nem diszkriminatív az Uber

Egy amerikai fellebbviteli bíróság hétfőn elutasította azt a csoportos keresetet, amely szerint az Uber Technologies diszkriminatív módon bocsátja el az alacsony utasértékeléssel rendelkező sofőröket. A San Franciscó-i bíróság döntése szerint Thomas Liu, a pert benyújtó sofőr nem tudott elegendő bizonyítékot szolgáltatni arra vonatkozóan, hogy az Uber nagyobb arányban rúgta ki a nem fehér sofőröket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×