eur:
388.97
usd:
363.22
bux:
68276.24
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
A Lufthansa német légitársaság egyik gépe leszáll a frankfurti nemzetközi repülőtéren 2020. június 23-án. Sajtójelentések szerint a német kormány és a Lufthansa megegyezett a német állam 9 milliárd eurós mentőcsomagjáról, de az egyik befektető nem adta hozzájárulását. A német légitársaság június 25-én tart virtuális közgyűlést a részvényesek számára.
Nyitókép: MTI/EPA/Ronald Wittek

Véget ért a Lufthansa földi személyzetének figyelmeztető sztrájkja

A német a Lufthansa földi kiszolgálói szombaton 7:10-kor befejezték figyelmeztető sztrájkjukat - közölte a cég szóvivője hírügynökségi érdeklődésre.

A Lufthansa frankfurti és müncheni csomópontjainak indulási tábláin szombat reggel még mindig szerepelt néhány járattörlés. A társaság szóvivője szerint a nap folyamán fokozatosan visszaállítják a menetrend szerinti forgalmat. A sztrájk hatásai miatt azonban a nap folyamán egyes elszigetelt esetekben még előfordulhatnak késések és járattörlések. Az utasokat ezért arra kérik, hogy rendszeresen ellenőrizzék tervezett járatuk státuszát a weboldalon vagy a mobil alkalmazáson.

A ver.di szakszervezet szerda este szólította fel a mintegy 25 ezer alkalmazottat a munka beszüntetésére. A földi kiszolgáló személyzet sztrájkja miatt csütörtökön és pénteken is mintegy ezer járatot kellett törölni és az eredetileg tervezett járatoknak csak tíz-húsz százalékát tudták teljesíteni.

A ver.di szakszervezet 12,5 százalékos béremelést követel a földi személyzet számára tizenkét hónapon belül, valamint 3000 eurós egyszeri infláció-kiegyenlítő bónuszt. A tárgyalások következő fordulója a tervek szerint jövő szerdán kezdődik.

A hamburgi és frankfurti reptereken a repülésbiztonsági alkalmazottak is figyelmeztető sztrájkot tartottak, ami már csütörtökön véget ért. Ezen a két reptéren a sztrájk miatt egyetlen utas sem tudott felszállni a járatokra.

Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×