eur:
392.91
usd:
366.3
bux:
66797.48
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Unsplash.com

Kimentették a tengerbe zuhant norvég munkásokat

A helikopter Bergen környékén zuhant a tengerbe.

A norvég Közös Mentési Koordinációs Központ közlése szerint a helikopter még vészjelzést adott le, mielőtt eltűnt volna a radarernyőkről. A mentőszolgálat nem sokkal korábban az X-en számolt be arról, hogy embereket észleltek a vízben, és megkezdték kimentésüket.

Légiközlekedési adatok több mentőhelikoptert is jeleztek nyugatra Bergentől egy sziget térségében. Bergen Norvégia második legnagyobb városa, a skandináv állam tengeri gáz- és olajkitermelésének központja.

A helikopter Heidi Wulff Heimark cégvezető Stavanger Aftenblad napilapnak adott nyilatkozata szerint a Bristow Norway vállathoz tartozott, amely munkások oda-vissza szállításával foglalkozik a szárazföld és az északi-tengeri olajfúrótornyok között.

A mentőszolgálat egyik szóvivője a TV2 helyi televíziónak arról számolt be, hogy a baleset idején heves széllökések voltak a térségben.

2016-ban egy olajfúrótoronyról visszatérő Airbus Super Puma zuhant le nagyjából ugyanabban térségben. A fedélzeten lévő 13 ember életét vesztette. A baleset miatt felfüggesztették a típus használatát a norvég olaj- és gáziparban.

(Címlapképünk illusztráció)

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.

Sz. Bíró Zoltán az Arénában: nagy fordulatot nem hoz a háborúban az újabb amerikai támogatás

Putyin valódi támogatottságáról, az orosz közvélekedésről, a volt Szovjetunió újraéledésének lehetőségéről, az egykoron abban részes országok nyelvi és vallási különbözőségéről, illetve a háború kimeneteléről, az amerikai támogatásról is beszélt Sz. Bíró Zoltán történész, Oroszország-szakértő az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×