eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Unsplash.com

Kimentették a tengerbe zuhant norvég munkásokat

A helikopter Bergen környékén zuhant a tengerbe.

A norvég Közös Mentési Koordinációs Központ közlése szerint a helikopter még vészjelzést adott le, mielőtt eltűnt volna a radarernyőkről. A mentőszolgálat nem sokkal korábban az X-en számolt be arról, hogy embereket észleltek a vízben, és megkezdték kimentésüket.

Légiközlekedési adatok több mentőhelikoptert is jeleztek nyugatra Bergentől egy sziget térségében. Bergen Norvégia második legnagyobb városa, a skandináv állam tengeri gáz- és olajkitermelésének központja.

A helikopter Heidi Wulff Heimark cégvezető Stavanger Aftenblad napilapnak adott nyilatkozata szerint a Bristow Norway vállathoz tartozott, amely munkások oda-vissza szállításával foglalkozik a szárazföld és az északi-tengeri olajfúrótornyok között.

A mentőszolgálat egyik szóvivője a TV2 helyi televíziónak arról számolt be, hogy a baleset idején heves széllökések voltak a térségben.

2016-ban egy olajfúrótoronyról visszatérő Airbus Super Puma zuhant le nagyjából ugyanabban térségben. A fedélzeten lévő 13 ember életét vesztette. A baleset miatt felfüggesztették a típus használatát a norvég olaj- és gáziparban.

(Címlapképünk illusztráció)

Címlapról ajánljuk
Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

A koronavírus-járvány utóhatásaként sokkal kevesebben járnak szűrővizsgálatokra, mint a pandémia előtt, ezért átfogó kampányra lenne szükség, hiszen a népbetegségek megelőzhetők - mondta az InfoRádióban az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója. Polgár Csaba professzor kardiológus és gyermekgyógyász kollégáival együtt több vidéki fórumon tart előadást erről.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×