eur:
390.95
usd:
366.66
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
A Moszkva városi bíróságának sajtószolgálata által közreadott képen Alekszej Navalnij ellenzéki politikus (k) egyik ügyvédjével, Vagyim Kobzevvel (b) beszél perének tárgyalásán Moszkva városi bíróságán 2021. február 2-án. A rendkívüli rendőri készültség mellett tartott tárgyaláson dől el, hogy letöltendővé változtatják-e a Navalnijra az úgynevezett Yves Rocher-ügyben 2014-ben kiszabott, próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztést. Navalnijt és öccsét, Oleget 2014 decemberében csalás és pénzmosás címén ítélték el, amiért szállítmányozási cégük, a Glavpodpiszka a vád szerint túlszámlázott a francia kozmetikai cég oroszországi leányvállalatának.
Nyitókép: MTI/EPA/Moszkva városi bíróságának sajtószolgálata

Kitűzték Alekszej Navalnij temetési időpontját

Szóvivője a pontos helyszínt és a kezdési időpontot is megadta. Moszkvában lesz az esemény péntek kora délután.

Szóvivője, Kira Jarmis az X-en jelentette be, hogy pénteken, március 1-jén temetik el Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikust, aki a közelmúltban hunyt el egy távoli oroszországi börtönben 47 évesen, ahol 19 éves börtönbüntetését töltötte.

A búcsúztató helyi idő szerint 14 órakor kezdődik, a helyszín Moszkva Boriszovszkij temetője - írja a HVG.hu.

Vlagyimir Putyin legfőbb orosz bírálója február 16-án hunyt el a Jamal-Nyenyec Autonóm Körzetben található börtönben. Orosz hivatalos közlés szerint egy séta után hirtelen rosszul lett, eszméletét vesztette, életét pedig már nem tudták megmenteni.

Halála nemzetközi felháborodáshoz vezetett. A magyar parlamentben hétfőn az ellenzék egy perces néma felállással adózott az orosz politikus emlékének, a kezdeményezésre azonban a kormányoldali politikusok nem álltak fel, Orbán Viktor miniszterelnök pedig a napirend előtti szócsatában felidézte, a grúz-orosz háborúban Navalnij patkányoknak nevezte a grúzokat, a politikust pedig sovinisztának titulálta, aki "egyébként nyugodjon békében".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×