eur:
392.53
usd:
365.93
bux:
66780.28
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: pixabay

Drámai kísérlet: törésteszt 150 km/órás sebességgel

Megdöbbentő, mi marad egy autóból, ha 150 km/óra sebességgel ütközik egy betonfalnak.

A töréstesztek mindig arra irányulnak, hogy ellenőrizzék az autók és a kisteherautók biztonsági szintjét és hogy a gyártókat egyre innovatívabb technológiák alkalmazására ösztönözzék, amelyek csökkenthetik a közlekedési balesetek következményeit.

Az autoszektor.hu bemutat egy töréstesztet, ahol azt vizsgálták, mennyi az esélye, hogy valaki élve kiszálljon az autóból, ami 150 km/órával ütközik egy falnak. Ellentétben a normál töréstesztekkel, a BMW-t rádiótávirányítású autóvá alakították át, nem volt utasa. Annak érdekében, hogy a hatás még látványosabb legyen, a pilóta egy VR-szemüvegen keresztül pontosan tudta követni, hogy mi történik a BMW-ben az ütközés előtti pillanatokig.

A pontosan 155 km/órás sebességgel történő ütközési teszt videójából kiderül, hogy az ütközés utánaz az autó első fele gyakorlatilag eltánt, az utastér teljesen meggyűrött, és csak a kocsi hátsó részének néhány részletéből lehet felismerni, hogy milyen autóról volt szó.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök. Kövesse velünk élőben a Kormányinfót!

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×