eur:
388.92
usd:
361.95
bux:
67945.5
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Nyitókép: pixabay

Drámai kísérlet: törésteszt 150 km/órás sebességgel

Megdöbbentő, mi marad egy autóból, ha 150 km/óra sebességgel ütközik egy betonfalnak.

A töréstesztek mindig arra irányulnak, hogy ellenőrizzék az autók és a kisteherautók biztonsági szintjét és hogy a gyártókat egyre innovatívabb technológiák alkalmazására ösztönözzék, amelyek csökkenthetik a közlekedési balesetek következményeit.

Az autoszektor.hu bemutat egy töréstesztet, ahol azt vizsgálták, mennyi az esélye, hogy valaki élve kiszálljon az autóból, ami 150 km/órával ütközik egy falnak. Ellentétben a normál töréstesztekkel, a BMW-t rádiótávirányítású autóvá alakították át, nem volt utasa. Annak érdekében, hogy a hatás még látványosabb legyen, a pilóta egy VR-szemüvegen keresztül pontosan tudta követni, hogy mi történik a BMW-ben az ütközés előtti pillanatokig.

A pontosan 155 km/órás sebességgel történő ütközési teszt videójából kiderül, hogy az ütközés utánaz az autó első fele gyakorlatilag eltánt, az utastér teljesen meggyűrött, és csak a kocsi hátsó részének néhány részletéből lehet felismerni, hogy milyen autóról volt szó.

Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×