eur:
393.99
usd:
370.05
bux:
67407.86
2024. április 15. hétfő Anasztázia, Tas
Nyitókép: pixabay

Drámai kísérlet: törésteszt 150 km/órás sebességgel

Megdöbbentő, mi marad egy autóból, ha 150 km/óra sebességgel ütközik egy betonfalnak.

A töréstesztek mindig arra irányulnak, hogy ellenőrizzék az autók és a kisteherautók biztonsági szintjét és hogy a gyártókat egyre innovatívabb technológiák alkalmazására ösztönözzék, amelyek csökkenthetik a közlekedési balesetek következményeit.

Az autoszektor.hu bemutat egy töréstesztet, ahol azt vizsgálták, mennyi az esélye, hogy valaki élve kiszálljon az autóból, ami 150 km/órával ütközik egy falnak. Ellentétben a normál töréstesztekkel, a BMW-t rádiótávirányítású autóvá alakították át, nem volt utasa. Annak érdekében, hogy a hatás még látványosabb legyen, a pilóta egy VR-szemüvegen keresztül pontosan tudta követni, hogy mi történik a BMW-ben az ütközés előtti pillanatokig.

A pontosan 155 km/órás sebességgel történő ütközési teszt videójából kiderül, hogy az ütközés utánaz az autó első fele gyakorlatilag eltánt, az utastér teljesen meggyűrött, és csak a kocsi hátsó részének néhány részletéből lehet felismerni, hogy milyen autóról volt szó.

Címlapról ajánljuk
Orbán Balázs az Arénában: a bizonytalan, háborús időkben kell az igazán jó stratégia

Orbán Balázs az Arénában: a bizonytalan, háborús időkben kell az igazán jó stratégia

Ha valamikor érdemes stratégiát csinálni, pont ilyen bizonytalan, kiszámítható környezetben kell – mondta Orbán Balázs a miniszterelnök politikai igazgatója, a Matthias Corvinus Collegium kuratóriumának elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt még az békepárti politika lényegéről, a versengő Európa-víziókról, a NATO Ukrajna-missziójának veszélyeiről és a magyar konnektivitás fontosságáról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
Amerika meghúzta a határt Izraelnek, hatalmas segélyt kaphat Jeruzsálem – Közel-keleti háborús híreink hétfőn

Amerika meghúzta a határt Izraelnek, hatalmas segélyt kaphat Jeruzsálem – Közel-keleti háborús híreink hétfőn

Irán szombatról vasárnapra több mint háromszáz drónt és rakétát indított izraeli célpontok ellen. Az eszközök többségét a légvédelem megsemmisítette, mindössze néhány ért célt. A rakéták megsemmisítésében Jeruzsálem szövetségesei is részt vettek, így az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság is számos rakétát megsemmisített. Teherán kijelentette, hogy ezzel lezártnak tekinti a konfliktust, mivel megtorolta a sérelmeit. Izraelben most az egyik legfontosabb téma, hogy milyen válaszcsapással éljenek, miközben Washington nyugalomra int. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×