eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán
Az ukrán védelmi minisztérium által közreadott képen Rusztem Umerov ukrán védelmi miniszter és Olekszandr Szirszkij vezérezredes, az ukrán fegyveres erők főparancsnoka a kelet-ukrajnai Donyecki területen húzódó orosz fronton 2024. február 14-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Ukrán védelmi minisztérium

Saját bevallásuk szerint nagy bajban vannak az ukránok két frontszakaszon

Rendkívül súlyos helyzetről számolt be Olekszandr Szirszkij, az ukrán fegyveres erők új főparancsnoka az avgyijivkai és kupjanszki frontszakaszon, miután Rusztem Umerov védelmi miniszterrel közösen látogatást tettek a térségben.

"A műveleti helyzet rendkívül súlyos és feszült" - írta Telegram-oldalán szerdán Szirszkij. Tájékoztatása szerint az orosz erők létszámfölényben vannak, az orosz légierő nagy mennyiségben vet be irányított bombákat, és folyamatos tüzérségi támadások érik az ukrán állásokat.

Szirszkij szerint Kijev minden tőle telhetőt megtesz állásainak megtartására, és tartalékosokat mozgósított csapatainak megerősítésére.

Ukrán és orosz katonai megfigyelők az utóbbi napokban egybehangzóan az ukrán csapatok rosszabbodó helyzetéről számoltak be a Donyeck megyei Avgyijivka térségében. Az utánpótlásukat biztosító folyosó kevesebb mint öt kilométerre zsugorodott az utóbbi hónapok heves harcai során, és bekerítés fenyegeti a városban lévő ukrán alakulatokat és a még ott maradt mintegy ezer civilt.

Három frontszakaszról számolt be friss előretörésről az orosz védelmi tárca

Donyecknél, a donyecki régió déli részén és Limannál kedvezőbb állásokat foglaltak el az orosz erők az elmúlt nap folyamán, miközben három frontszakaszon 11 ukrán támadást vertek vissza - közölte szerdán az orosz védelmi minisztérium.

A tárca szerint a legtöbb, szám szerint hat ukrán roham a donyecki frontszakaszon hiúsult meg. A tájékoztatás szerint az ukrán fél a frontszakaszon több mint ezer katonát veszített, akik közül a legtöbben, mintegy 360-an a Donyeck körzetében vívott harcokban estek el vagy sebesültek meg súlyosan.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 19. 11:58
×
×
×
×