eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Child patient with IV line in hand sleep on hospital bed. Medical palliation healthcare concept
Nyitókép: Pornpak Khunatorn/Getty Images

Brutális kártérítés jár a méregtelenítő víztől májkárosodást szenvedőknek

Az egészségesnek mondott palackozott víz közel sem bizonyult annyira jótékony hatásúnak, mint ígérték a gyártók, sőt!

Egy nevadai esküdtszék mintegy 130 millió dolláros kártérítést ítélt meg egy olyan perben, amelyet öt ember indított, akik májkárosodást szenvedtek, miután egy Las Vegas-i székhelyű vállalat által forgalmazott palackozott vizet ittak, mielőtt a terméket 2021-ben visszahívták a boltok polcairól - írja az AP hírügynökség értesülése alapján az Index.

30 millió dollár kártérítést ítélt meg a Clark megyei bíróság a felpereseknek, így Myles Hunwardsennek, akinek 29 évesen májátültetésen kellett átesnie a termék hatásai miatt. Az esküdtek további 100 millió dollárt szabott ki büntető kártérítésként. A kedden hozott, második nagy összegű ítélet az AffinityLifestyles.com Inc. és a Real Water márkát érinti,

amelyet megkülönböztető kék dobozos palackokban értékesítettek, mint prémium minőségű, egészséges méregtelenítő tulajdonságokkal rendelkező, „lúgosított” ivóvizet.

Októberben egy állami bíróság több mint 228 millió dolláros kártérítést ítélt több felperesnek is, köztük egy 69 éves korában elhunyt nő hozzátartozójának, és egy 7 hónapos kisfiúnak, aki kórházi kezelésre szorult. Mindkettejüknél súlyos májbetegség lépett fel.

Will Kemp, aki mindkét ügyben képviselte a felpereseket, elmondta, hogy további gondatlansági és termékfelelősségi ügy van folyamatban a vállalat ellen, köztük egy májusban kezdődő per, amely hat gyermek májkárosodásának diagnózisa miatt indult, akiknek életkora az akkori 7 hónapostól a 11 évesig terjedt.

Az ügy egyik vádlottja Brent Jones volt republikánus állami közgyűlési tag, az Affinitylifestyles.com vezetője, aki azóta csődöt jelentett és elköltözött az államból.

Az ügy többi vádlottja bizalmas egyezségeket kötött a tárgyalás előtt, köztük a Whole Foods Market és a Costco Wholesale, amelyek a vizet értékesítették, valamint a Hanna Instruments és a Milwaukee Instruments tesztmérő cégek. A Terrible Herbst, egy kisboltlánc a tárgyalás alatt szintén egyezséget kötött - írja a lap.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×