eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Az orosz rendkívüli helyzetek minisztériuma által közreadott képen lángol egy olajtároló az oroszországi Belgorodban 2022. április 1-jén, miután a légtérbe behatoló két ukrán helikopter csapást mért a létesítményre. Ez az első ismertté vált, orosz területen végrehajtott ukrán légicsapás.
Nyitókép: MTI/AP

Többen meghaltak egy lisicsanszki pékséget ért ukrán légicsapásban

Tizenöt ember halálát okozta egy ukrán rakétatámadás az orosz ellenőrzés alatt álló, kelet-ukrajnai Lisicsanszk egyik pékségében szombaton - közölte az orosz rendkívüli helyzetek minisztériuma.

A tárca tájékoztatása szerint már tizenöt holttestet emeltek ki a romba dőlt épület alól, és tíz embert sikerült élve kimenekíteni.

Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő azt mondta, több tucat civil volt az épületben a légicsapás pillanatában, és a tüzérségi támadáshoz nyugati fegyvereket használtak.

A luhanszki hatóságok szerint a pékségre az Egyesült Államoktól származó HIMARS rakétavetővel mértek csapást az ukrán erők.

Az első hírek még öt halálos áldozatról szóltak. Leonyid Paszecsnyik, az Ukrajnától Oroszországhoz csatolt "Luhanszki Népköztársaság" vezetője a Telegramon korábban jelezte, hogy még sokan a romok alatt rekedhettek. Azzal vádolta meg az ukrán erőket, hogy szándékosan a nagy forgalmú pékséget vették célba.

A helyi rendőrség tájékoztatása szerint akár 40 ember is a romok alá szorulhatott.

Az ukrán hatóságok egyelőre nem nyilatkoztak az esetről.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:28
×
×
×
×