eur:
389.6
usd:
364.5
bux:
68197.65
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
A Portugál Vöröskereszt munkatársai az ENSZ gyermekvédelmi alapja (UNICEF) által az Idai ciklon károsultjainak felállított egészségügyi központban, a mozambiki Beira nagyvárosban 2019. március 28-án, két héttel a ciklon elvonulása után. Az ítéletidő mintegy 750 emberéletet követelt az afrikai országban, ahol 1,85 millió ember szorul humanitárius segítségre. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) mintegy 900 ezer adag kolera elleni vakcinát és ugyanennyi rovarirtóval átitatott szúnyoghálót küld az érintett térségekbe, ahol az ivóvíz hiánya miatt felütötte fejét a kolera, és a mocsarassá vált területeken a hetekben maláriaszúnyog-invázió várható.
Nyitókép: MTI/EPA/LUSA/Tiago Petinga

Afrikában jelentős számú koleramegbetegedést jegyeztek fel néhány nap alatt

Tanzánia egyik körzetében három nap alatt több tucat embernél mutatták ki a kolerát - közölte a helyi hatóság szombaton.

Az északnyugat-tanzániai Sengerema körzetben január 30. és február 1. között 61 embernél diagnosztizálták a kolerát, őket most különlegesen elszigetelt egészégügyi központokban kezelik.

Január elején a tanzániai egészségügyi miniszter azt mondta, hogy az ország hat térségéből érkezett bejelentés koleramegbetegedésről.

Hivatalos adatok szerint Tanzániában tavaly 927 kolerás megbetegedés volt, 27-en meghaltak.

A szomszédos Zambiában már több mint három hónapja tart a kolerajárvány, legkevesebb 10 ezer ember fertőződött meg és több mint négyszázan vesztették életüket a január közepén ismertetett adatok szerint. Az ENSZ Gyermekalapja (UNICEF) rámutatott arra, hogy Zambiában aggasztóan magas, körülbelül 4 százalékos a halálozási arány, pedig megfelelő kezelés mellett a kolera halálozási aránya kevesebb mint 1 százalék.

A kolera bakteriális fertőzés okozta betegség, amely általában szennyezett víz vagy élelem útján terjed és akut hasmenést, ennek révén kiszáradást okoz.

Címlapról ajánljuk
Erőszakba torkollottak a diáktüntetések Amerika-szerte

Erőszakba torkollottak a diáktüntetések Amerika-szerte

Az Egyesült Államokban zajló, Gáza-párti diáktüntetések közepette több száz embert letartóztatott a rendőrség. New Yorkban rohamrendőrök hatoltak be egy egyetemi campus egyik épületébe, Los Angelesben két ellentábor csapott össze a rendőrök felvonulása előtt.

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×