eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) által közreadott képen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (j4) és Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter (b2) tárgyalása Ungváron 2024. január 29-én. Mellette Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára (j3) és Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkára (j2).
Nyitókép: MTI/KKM

Szijjártó Péter Ungváron előterjesztette a magyar kéréseket - videó

Már zajlik az ukrán-magyar külügyminiszteri tárgyalás.

"Szeretném itt az elején gyorsan leszögezni, hogy Magyarország kormánya soha nem kért semmi olyan jogot a kárpátaljai magyarság számára, amely 2015 előtt ne létezett volna. Most olyan kéréseket fogok itt előterjeszteni, amelyek teljesítése esetén visszatérnénk a 2015-ös jogokhoz" - szögezte le Szijjártó Péter ungvári tárgyalásán.

A külgazdasági és külügyminiszter Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszterrel és Andrij Jermakkal, az ukrán Elnöki Hivatal vezetőjével tárgyal.

Mint az InfoRádióban Bendarzsevszkij Anton, a posztszovjet térség szakértője elmondta, kézzelfogható eredményeket kell a feleknek a mostani találkozón elérniük, hogy létrejöhessen az Orbán Viktor miniszterelnök és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök közötti találkozó. A két ország fagyos viszonya a tél beállta óta kezdett enyhülni. Ukrajna engedményeket tett a kisebbségek ügyében, az ukrán elnöki adminisztráció vezetője, Andrej Jermak hivatalosan is megkereste a magyar kormányt, hogy jöjjön létre ez a mostani találkozó, és tárgyalások kezdődtek a háttérben. Most mindkét fél részéről engedményeket vár a szakértő - ukrán részről ilyen lehet a kárpátaljai magyarok helyzete, a magyar kormány oldaláról pedig Ukrajna erősebb támogatása.

Címlapról ajánljuk
Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Christian Lindner pénzügyminiszter a közelmúltban kifogásolta a németek munkához való viszonyát, szerinte mentalitásváltásra van szükség. Egy tanulmány szerint ugyanakkor soha ennyit nem dolgoztak a németek, mint a múlt évben. Sőt a politika közreműködésével lehetne még ennél többet is. Most akkor mi az igazság?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×