eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
USAF General Atomics MQ-9 Reaper Unmanned Aerial Vehicle (UAV) in sunset clouds carrying Hellfire air-to-ground missiles. Where: Studio/Chino Hills. CA USA Who/What - I built a physical model and added details. Added my own original background aerial photo with PhotoShop.
Nyitókép: Erik Simonsen/Getty Images

Ismét amerikai atomfegyverek érkezhetnek Angliába

Az Egyesült Államok 2008-ban, a hidegháborús fenyegetettség csökkenésére hivatkozva elszállította az addig Angliában hadrendben tartott nukleáris fegyvereit.

Az Egyesült Államok ismét nukleáris fegyverek angliai telepítését tervezi - írta hivatalos amerikai védelmi minisztériumi dokumentumokat idézve a szombati The Daily Telegraph.

A konzervatív brit napilap által látott beszerzési megbízások alapján a Pentagon a kelet-angliai Lakenheath közelében működő légitámaszponton kívánja felépíteni a nukleáris eszközök telepítéséhez szükséges létesítményeket.

Lakenheath a brit királyi légierő (RAF) támaszpontja, de kizárólagos használója az amerikai légierő, amely F-15-ös és F-35-ös harci repülőgépeket állomásoztat a bázison.

A The Daily Telegraph által szemlézett amerikai védelmi minisztériumi dokumentumok szerint azonban a Pentagon annak a NATO-programnak a keretében készül ismét nukleáris fegyverek angliai telepítésére, amelynek célja a nukleáris csapásmérő kapacitás általános fejlesztése és erősítése, tekintettel az Oroszországgal fennálló feszültségek kiéleződésére.

A brit lap ismertetése szerint az Egyesült Államok B61-12 típusú, 50 kilotonnáig terjedő, változtatható hatóerejű harcászati gravitációs bombák telepítését készíti elő a Lakenheath melletti támaszponton.

Ezeket a nukleáris eszközöket F-15-ös, F-16-os és F-35-ös harci gépekkel, illetve B2-es bombázókkal lehet célba juttatni.

Címlapról ajánljuk

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:28
×
×
×
×