eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Woman driving car through winter snow on road in the UK.
Nyitókép: Sean Gladwell/Getty Images

Kaotikus helyzeteket is okozott déli szomszédainknál a tél

Horvátországban és Szlovéniában komoly közlekedési fennakadásokat okozott pénteken a hóesés, országszerte több baleset történt a szélsőséges időjárási viszonyok miatt.

Horvátországban a meteorológiai szolgálat a legmagasabb fokú, vörös riasztást adta ki Isztriára és a tengermellék északi részére. Dél-Dalmáciában és Károlyváros (Karlovac) környékén ennél alacsonyabb, narancssárga, Észak-Horvátországban pedig sárga riasztás van érvényben.

A rendőrség több autópálya-szakaszt is lezárt a forgalom előtt.

A tehergépkocsik egyáltalán nem közlekedhetnek a Zágráb–Split és a Zágráb–Fiume (Rijeka) autópályán.

A horvát illetékesek felhívják az autósok figyelmét, hogy a téli útviszonyoknak megfelelően lassabban közlekedjenek, tartsák be a megfelelő követési távolságot, és ne induljanak útnak téli felszerelés nélkül. A rendőrség kitiltja a forgalomból azokat a gépkocsikat, amelyek nem rendelkeznek megfelelő felszereléssel.

Szlovéniában az ország nagy részén havazik, ami jelentősen lassítja a közlekedést.

Mivel több teherautó is lecsúszott az útról,

  • lezárták az A2-es autópálya délkeleti, Alsó-Krajna (Dolenjska) szakaszát, amely Ljubljanát köti össze a horvát határral, valamint több gyorsforgalmi utat.
  • Az A1-es autópályán, Ljubljana és Maribor között két szakaszt is lezártak a forgalom előtt.

Az ország északkeleti részein a hó vastagsága jelentősen meghaladta az előrejelzett 5 centimétert, és megközelítette a 20-at. A délnyugati, tengermelléki (Primorska) régiókban nem esett nagy mennyiségű hó, de ott a viharos erejű szél okoz gondot a közlekedésben.

A hatóságok arra kérnek mindenkit, ha csak tehetik, ne induljanak útnak.

Címlapról ajánljuk
Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül
tudósítónktól

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz katona. Most rács mögé kerül. Oroszországban őrizetben várja az ellene induló korrupciós nyomozást Tyimur Ivanov védelmi államtitkár, akit az egyik leggazdagabb egyenruhásként írtak le. Igatlanportfólió, autókollekció, svájci síelések és a celebekkel való bulizás – a hivatalnok playboyhoz méltó életet élt.

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×