eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
M1A1 Abrams. Forrás: X / Ukrainian Front
Nyitókép: Forrás: X / Ukrainian Front

Már az ukrajnai csatamezőkön vannak az amerikai nehézsúlyú harcosok

Megjelentek a fronton az Egyesült Államoktól kapott M1A1 Abrams harckocsik.

Mint arról az Infostart is beszámolt, az USA már tavaly szeptemberben leszállította mind a 31 darab M1A1 Abrams harckocsit Ukrajnának, azonban az ukrán hadsereg eddig nem vetette be az amerikai páncélosokat a harcokban. Sajtóértesülések szerint ennek legfőbb oka az lehetett, hogy az Abrams tankok ezen korai változatai sérülékenyek lehetnek a felülről és oldalról érkező drónokkal szemben.

Márpedig az oroszok újabban egyre nagyobb mennyiségben támadnak kisebb méretű, FPV, vagyis virtuális szemüvegen keresztül irányított drónokkal.

Most azonban több olyan felvétel is megjelent a közösségi médiában, amelyek a front közelében készültek az amerikai tankokról.

Ezen az alábbi felvételen azt is látni, hogy a leggyengébbnek tartott oldalsó részekre utólag reaktív páncélt szereltek az ukránok. Ezek olyan robbanótéglákból állnak, amelyek a tankot támadó rakéták vagy lövedékek irányába robbanva megsemmisítik vagy eltérítik azokat.

Ez a másik felvétel pedig az ukrán harckocsizók kiképzéséről készült:

Bár az Ukrajnának küldött tankok az Abrams legelső változatai, a fronton jelenleg lévő legtöbb orosz harckocsival szemben fölényben vannak, a vastagabb páncélzatuk, a jobb figyelő és tűzvezető berendezéseik, valamint a hatásosabb ágyújuk révén.

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×