eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 27. szombat Liliána, Olga
Járművek a szakadó hóesésben a Frankfurttól északra fekvő Taunus-hegységben 2023. november 28-án.
Nyitókép: MTI/AP/Michael Probst

A hó és a jég már kaotikus állapotokat okozott Németországban

Több német tartományban intenzíven havazott az elmúlt napokban, az utakat hó és jég borítja, egyre több a közlekedési baleset. Az ítéletidőnek már két halálos áldozata van.

Németországban lecsapott a tél első hulláma, több tartományban is kaotikus állapotok alakultak ki az utakon.

A balesetek a csúszós utak miatt főképp a kora reggeli, illetve az esti órákban történtek. A hatóságok szerint Baden-Württembergben egy 71 éves férfi vesztette életét egy jeges úton történt frontális ütközésben, Rajna-vidék-Pfalz tartományban pedig hasonló okok miatt egy 54 éves sofőr volt az áldozat.

Az északi Mecklenburg-Előpomeránia tartományban az elmúlt negyvennyolc órában több mint húsz közlekedési balesetet jelentettek, súlyos sérülés azonban nem történt. Hasonló közlekedési balesetek történtek Alsó-Szászországban, Schleswig-Holsteinben és Észak-Rajna-Vesztfáliában is.

Bajorországban a rendőrségi jelentés szerint egy 35 éves sofőr a nem megfelelő sebesség miatt a havas úton Heilbronn közelében elvesztette uralmát a jármű fölött, és négy autónak ütközött. Ugyancsak a bajorországi Gunzenhaus közelében egy hídon tíz autó ütközött.

A két baleset következtében tízen megsérültek, a hatóságok szerint ketten súlyosan.

A szászország Lipcsében a jeges úton négy autó és egy mentőautó csúszott egymásnak, öten könnyebben megsérültek.

Több helyütt havazás, illetve a jeges utak miatt több forgalmas utat egy időre lezárták, azokat azonban a hatóságok szerint azóta ismét megnyitották. Több tartományban, így mindenekelőtt Hessenben a hó súlya miatt kidőlt fák okoztak anyagi károkat, sőt egy helyen a hó fogságába esett autókból száz embert kellett kimenteniük a tűzoltóknak. A tartományban figyelmeztetést is adtak ki, hogy aki teheti maradjon otthon, és ne menjen a fás területekre, mert a lezuhanó ágak életveszélyt jelentenek.

Szász-Anhalt tartományban a csúszós útburkolat miatt egy iskolásokat szállító busz csúszott az árokba, egy gyerek megsérült.

Több helyütt az időjárás miatt fennakadások voltak a vasúti közlekedésben is.

A meteorológiai szolgálat szerint a hét végére további intenzív havazás, és a mostaninál is hidegebb időjárás várható.

A szokásosnál korábban beköszöntött téli időjárás ugyanakkor jó hírt jelentett a téli sportok szerelmeseinek. Több tartományban ugyancsak a megszokottnál korábban már megkezdődött a síszezon, mégpedig természetes, nem pedig műhóval. Bajorországban már beindultak az első síliftek, és a tervek szerin a héten a hegyi vasutak bevetésével az alacsonyabb hegységekben is elkezdődik a síszezon.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
Nagyot mentek az amerikai tőzsdék

Nagyot mentek az amerikai tőzsdék

Felemás hangulatban telt a kereskedés reggel Ázsiában, de az európai tőzsdéken már látszik némi hangulatjavulás a hét korábbi részében látott eséshez képest. Megérkeztek ma a havi amerikai PCE-adatok, amelyek a várakozásoknak megfelelően az infláció további lassulását mutatták, ám mivel a tegnap megjelent második negyedéves adat már magában foglalta a júniust is, így nagy meglepetése nem lehetett számítani.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×