eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Pixabay

Már nem miniszter a reggel balesetező horvát politikus

Mario Banožić még védelmi miniszterként indult vadászni, de előzés közben összeütközött egy furgonnal, amelynek vezetője meghalt.

Andrej Plenković horvát kormányfő felmentette szombaton tisztségéből az autóbalesetben súlyos sérüléseket szenvedett Mario Banožić védelmi minisztert.

A miniszterelnök rendkívüli sajtótájékoztatóján elmondta: felhatalmazta az államtitkárt a védelmi miniszteri feladatok ellátására, és egyúttal kifejezte őszinte részvétét a miniszter autójával összeütköző gépjármű életét vesztett sofőrje családjának.

A 44 éves miniszter - aki maga vezette az autóját - szombaton kora reggel vadászni indult a kelet-horvátországi Vinkovcéból (Vinkovci), amikor összeütközött egy furgonnal.

Biljana Luburic, a vukovári megyei helyettes államügyész a sajtónak úgy nyilatkozott:

a balesetet a miniszter okozta. Banožić a sűrű ködben előzött egy kamiont,

és eközben frontálisan ütközött a szembe szabályosan közlekedő gépjárművel, amelynek 40 éves sofőrje életét vesztette.

Krunoslav Sego, az eszéki kórház igazgatóhelyettese a sajtónak úgy nyilatkozott: a miniszter koponyaüregi, mellkasi, hasi és végtagi sérüléseket szenvedett.

"Ebben a pillanatban a beteg olyan állapotban van, hogy nem emlékszik az eseményekre, ráadásul tudatállapota nem teljes" - tette hozzá.

Bár sérülései súlyosak, nincs életveszélyes állapotban - mondta Sego, viszont megjegyezte: mivel több testtájéka egyidejűleg sérült, nagyon óvatosnak kell lenniük, mert az egészségi állapot ilyen helyzetben hirtelen romolhat.

Címlapról ajánljuk
Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×