eur:
389.6
usd:
364.18
bux:
68150.15
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Izraeli légicsapásokban megsemmisült lakóépület romjai a Gázai övezet északi részében a dél-izraeli Szderótból fotózva 2023. november 8-án. A Gázai övezetet irányító Hamász palesztin iszlamista szervezet fegyveresei október 7-én támadást indítottak Izrael ellen, több mint 1400 embert meggyilkoltak, további mintegy háromezret megsebesítettek, valamint legalább 240 embert elraboltak, és túszként tartanak fogva. A gázai egészségügyi minisztérium tájékoztatása szerint az övezet ellen elindított izraeli hadműveletek halálos áldozatainak száma már meghaladta a tízezret.
Nyitókép: MTI/EPA/Neil Hall

Fehér Ház: naponta tűzszünetek jönnek a Gázai övezetben

Az izraeli döntésről Washingtonban számoltak be.

John Kirby, a Fehér Ház szóvivője bejelentette, hogy az Egyesült Államok tudomása szerint Izrael minden nap négyórás szünetet fog bevezetni a Gázai övezet északi részén. Elmondása szerint ezeket mindig három órával korábban jelentik majd be.

"Azt mondták nekünk az izraeliek, hogy a szünet ideje alatt nem lesznek katonai műveletek ezeken a területeken, és ez a folyamat ma kezdődik" - tette hozzá a BBC tudósítása szerint.

Kirby jelentős előrelépésként beszélt az izraeli döntésről. "Nyilvánvalóan azt akarjuk, hogy folytassák őket, ameddig szükség van rájuk" - hangsúlyozta, megismételve az amerikai álláspontot, miszerint most nincs itt az ideje a teljes tűzszünetnek, mondván, az "segítene legitimizálni a Hamász által október 7-én elkövetett tetteket".

Korábban az izraeli hadsereg még azt közölte, hogy "taktikai, helyi szünetek vannak a hadműveletekben a gázai civileknek nyújtott humanitárius segélyezés elősegítésére", és egyértelművé tette, hogy nincs általános tűzszünet.

(A nyitóképen: Izraeli légicsapásokban megsemmisült lakóépület romjai a Gázai övezet északi részében a dél-izraeli Szderótból fotózva 2023. november 8-án.)

Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Kritikus szintet szakított le a forint

Kritikus szintet szakított le a forint

Ugyan a magyar piac is zárva tartott május 1-jén, de a forint érdemben erősödni tudott a vezető devizákkal szemben, az euróval szemben pedig már a kulcsfontosságúnak számító 390-es szintet is leszakította a jegyzés. Ezt követően pedig csütörtökön is folytatódik a hazai fizetőeszköz erősödése. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×