eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Vlagyimir Putyin orosz elnök (j) kétoldalú tárgyalásuk előtt Pekingben 2023. október 17-én. Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin az Övezet és út elnevezésű nemzetközi együttműködési fórum harmadik csúcstalálkozójára érkezett a kínai fővárosba.
Nyitókép: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Újabb részletek Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin tárgyalásáról

Orbán Viktor előre tájékoztatta a NATO-t és az EU-t, hogy Vlagyimir Putyinnal fog tárgyalni Kínában.

Lapértesülés szerint Orbán Viktor miniszterelnök jelezte azt is, hogy a találkozó nem az ő kezdeményezésére jön létre, de az elől kitérni nem volt lehetséges.

A hvg.hu értesülései szerint a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel folytatott legutóbbi, kínai megbeszélése előtt Orbán Viktor telefonon tájékoztatta Jens Stoltenberg NATO-főtitkárt és Charles Michelt, az Európai Tanács elnökét a közelgő megbeszéléséről az orosz elnökkel.

A beszélgetések során a magyar kormányfő jelezte azt is, hogy a találkozó nem az ő kezdeményezésére jön létre, és az elől kitérni nem volt lehetséges.

A lap megkérdezte a miniszterelnök sajtófőnökét, valósak-e az információk.

Havasi Bertalan az első kérdésre azt válaszolta: „A miniszterelnök minden ilyen találkozó előtt a Magyarország NATO- és EU-tagságából fakadó konzultációkat le szokta folytatni”.

A második kérdést nem cáfolta és nem is erősítette meg.

Címlapról ajánljuk
Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Sokkal több a megműveletlen hazai szőlőterület, mint a korábbi években. A probléma mára a nagy hagyományokkal és presztízzsel rendelkező borvidékeket is elérte. Az Agrárszektor főszerkesztője azt mondta az InfoRádióban, hogy folyamatosan romlik a munkaerő minősége is, miközben egyre több gazdaság veszteséges, így valószínűleg nehéz évek várnak a magyar borágazatra.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 15:46
×
×
×
×