eur:
389.61
usd:
363.58
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) érkezik, mielőtt interjút ad a Jó reggelt, Magyarország! című műsorban a Kossuth Rádió stúdiójában 2023. március 31-én. Balra Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.
Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Orbán Viktor nem vett részt a rendkívüli EU-csúcson

Rendkívüli videokonferenciát tartottak az uniós állam- és kormányfők, az első alkalommal azt követően, hogy kitört a fegyveres konfliktus Izrael és a Hamász között.

A hvg.hu írja, hogy a másfél-két órás megbeszélésnek nem volt magyar résztvevője. Az EUrologus európa tanácsi forrásokból úgy értesült, hogy Orbán Viktor távol maradt a megbeszéléstől. A magyar miniszterelnök ebben az időben Kínában volt, ahol korábban találkozott a kínai és az orosz elnökkel is.

A tanács szóvivője később megerősített ezt és azt is közölte, hogy Magyarországot – Orbán Viktor kérésére – Karl Nehammer osztrák kancellár képviselte az ülésen.

Charles Michel, az Európai Tanács elnöke azt mondta mondta a palesztin–izraeli konfliktusról, hogy egyetlen ország profitál ebből a konfliktusból: Oroszország. Ursula von der Leyen, az Európia Bizottság elnöke arról beszélt, hogy a Hamász a palesztin népnek is fájdalmat okoz, hiszen ők a terroristák, nem a palesztin nép.

Az online csúcstalálkozó után külön nyilatkozatot nem adtak ki a tagállami vezetők.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 2. 06:26
×
×
×
×