eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: YouTube/PoliceHungary

Kötelező menekültügyi megoldást sürget az uniós biztos

A tagállamok közötti kötelező uniós menekültügyi megoldásra van szükség, amely a gyors határeljárások segítségével, valamint a migránsok befogadásával is járó szolidaritás által minden nehézségre és problémára választ ad - jelentette ki Margarítisz Szkínász, az európai életmód előmozdításáért felelős uniós biztos Strasbourgban.

Közölte: az illegális migrációt az táplálja, hogy az egység és összefogás hiányában az Európai Uniónak nincs közös migrációs és menekültügyi politikája.

Szkínász az Európai Parlament plenáris ülésén az új uniós menekültügyi és migrációs csomag gyors elfogadásának szükségességéről tartott vitájában azt mondta, az embercsempészet felszámolása érdekében meg kell mutatni, hogy az Európai Unió képes az egységre és az összefogásra.

Kijelentette: az elmúlt események megmutatták, hogy azonnali cselekvésre van szükség. Az embercsempészek kihasználják az uniós migrációs politika hiányosságait. Mindaddig folytatják tevékenységüket, ameddig az EU és a tagországok el nem fogadják az új uniós migrációs és menekültügyi csomagot – figyelmeztetett az uniós biztos.

„Lejárt az idő, az eseti megoldásokkal nem lehet hosszantartó eredményt elérni”

– fogalmazott.

Az uniós biztos beszédében a migráció származási és tranzitországaival ápolt kapcsolatok fontosságát hangsúlyozta az európai tartózkodásra jogosulatlan migránsok visszaszállításának biztosítására. Szavai szerint olyan, minden fél számára előnyökkel járó együttműködésére van szükség a partnerországokkal, amely be tudja tölteni az európai munkaerőpiacon jelentkező hiányosságokat.

Hidvéghi Balázs: az illegális migráció elpusztítja az európai életmódot

A Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselője a vita során elmondott felszólalásában mindenekelőtt emlékeztetett: a schengeni határok egyre nagyobb veszélyben vannak az illegális migránsok által alkalmazott erőszak miatt. Nemrégiben lőfegyverekkel támadtak határőrökre a magyar határon – hívta fel a figyelmet.

Meg kell állítani az illegális migrációt, ugyanis elpusztítja az európai életmódot és bizonytalanságot okoz az állampolgárok körében – jelentette ki.

„Mi, közép-kelet-európaiak nem azért csatlakoztunk az Európai Unióhoz, hogy veszélyebe sodorjuk a szabad mozgásunkat, a kultúránkat és megfosszuk állampolgárainkat a biztonságuktól” – fogalmazott Hidvéghi Balázs, hozzátéve: Magyarország meg fogja védeni magát, életmódját, kultúráját és az állampolgárait.

Címlapról ajánljuk
Különleges kéktúrás kiállítása nyílt Burger Barnának

Különleges kéktúrás kiállítása nyílt Burger Barnának

Október 31-ig tekinthető meg a Magyar Természettudományi Múzeumban a Kékvándor című kiállítás, amely a 2017-ben elhunyt Burger Barna fotográfus kéktúrás fotóit mutatja be. A tárlat kurátora, Csizek Gabriella az InfoRádióban elmondta: összesen tizenkét tájegységen keresztül ismerhetjük meg az Országos Kéktúra teljes útvonalát, miközben a fotóművész egyedi látásmódjának köszönhetően a ráismerés szépségével tárulnak elénk gyöngyőrű tájak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×