eur:
389.53
usd:
362.58
bux:
68013.45
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Az Amerikai Egyesült Államok Légiereje által közreadott kép egy amerikai F-35 Lightning II típusú lopakodó vadászbombázóról, miután feltöltötték üzemanyaggal egy KC–10 Extender repülőgépről Lengyelország légterében 2022. február 24-én. A NATO további harci repülőgépeket és helikoptereket helyezett át Romániába a szövetség keleti szárnyának megerősítése érdekében, válaszképpen az Ukrajnában kezdődött orosz hadműveletre.
Nyitókép: MTI/AP/Az Amerikai Egyesült Államok Légiereje/Senior Airman Joseph Barron

Rejtély, hova tűnt az amerikaiak egyik vadászrepülője

Egy gyakorlat közben katapultált a pilóta.

Dél-Karolinában egy kiképzési gyakorlaton ismeretlen "szerencsétlenség" miatt katapultált egy F-35-ös vadászbombázó pilótája. Kisebb sérülésekkel földet ért, de a repülőt nem találják. Az eset részletei egyelőre nem ismertek - írta a hvg.hu.

A hatóságok helikopterekkel, műholdakkal keresik a járművet, a helyiek segítségét is kérték. A nehézséget részben az okozza, hogy a baleset környékén rengeteg a tó, nem kizárt, hogy az egyikbe zuhant a repülő.

„Az eltűnt F-35 Lightning II elhelyezkedése és röppályája alapján a keresés a Moultrie-tóra és a Marion-tóra összpontosul” – mondta később Heather Stanton főtörzsőrmester.

„Hogy a francba lehet elveszíteni egy F–35-öst? Tényleg nincs benne egy nyomkövető, és mi arra kérjük a lakosságot, hogy jelentsék, mint egy talált tárgyat?” – idézett a sajtó a Telex szerint egy helyi képviselő, Nancy Mace kifakadását.

A lezuhant F-35-ös a világ egyik legdrágább repülőgépe, az incidensben résztvevő F-35B variáns darabára 2020-as becslések szerint 135,8 millió dollár, azaz nagyjából 50 milliárd forint.

(A nyitókép illusztráció.)

Címlapról ajánljuk
Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Sorra töri át a vezető devizákkal szemben a fontos szinteket a forint, a magyar idő szerint délután 14 óra 30 perckor érkező amerikai munkaerőpiaci adatok azonban várhatóan ezúttal is komoly elmozdulásokat hoznak a részvény- és devizapiacokon egyaránt, ennek következtében pedig gyorsan változhat a kép a forint esetében is. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×