eur:
389.74
usd:
362.84
bux:
68036.73
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Beér-Seva, 2016. december 12.Az egyik gép amerikai pilótája kiszáll fülkéjéből két F-35-ös amerikai gyártmányú harci repülőgép földet érésekor a dél-izrael Beér-Seva közelében lévő Nevatim légi támaszponton 2016. december 12-én. Ez első két Izraelbe érkezett lopakodó F-35-ös gép az ötven közül, amelyeket Izrael vásárol a Lockheed Martin amerikai társaságtól. (MTI/EPA/Jim Hollander)
Nyitókép: MTI/EPA/Jim Hollander

Csak megtalálta az amerikai hadsereg az eltűnt "láthatatlan" vadászgépet

Az F-35B Lightning II típusú gép pilótája még vasárnap délután kényszerült katapultálni.

Hogy miért került bajba a kiképzési gyakorlat közben az amerikai légierő pilótája, továbbra sem tudni. Annyi bizonyos, hogy vasárnap délután a pilóta katapultált, majd a vadászgépet keresni kezdte a hadsereg, csakhogy nem találták a tavakkal tűzdelt területen.

Végül a lakosság segítségét is kérték, felszólítva őket az esettel és a gép lehetséges helyével kapcsolatos releváns információk átadására.

A Reuters híre szerint mostanra Williamsburg megyében, a JB Charleston repülőbázistól két órányira északkeletre meglettek a gép maradványai, amelynek keresése azért is ütközhetett nehézségekbe, mert úgy tervezték, hogy a radarok számára szinte láthatatlan legyen.

A szupermodern harci repülő ára egyébként meglehetősen borsos: az incidensben érintett F-35B variáns darabára 2020-as becslések szerint 135,8 millió dollár, azaz mintegy 50 milliárd forint.

(A nyitókép illusztráció.)

Címlapról ajánljuk
Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Sorra töri át a vezető devizákkal szemben a fontos szinteket a forint, a magyar idő szerint délután 14 óra 30 perckor érkező amerikai munkaerőpiaci adatok azonban várhatóan ezúttal is komoly elmozdulásokat hoznak a részvény- és devizapiacokon egyaránt, ennek következtében pedig gyorsan változhat a kép a forint esetében is. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×