eur:
389.32
usd:
362.74
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Az Osztorozsno Novoszti által közreadott kép a mentőalakulatok tagjairól a Kuzsenkino község közelében lezuhant magánrepülőgép lángoló roncsa mellett 2023. augusztus 23-án. Sajtóhírek szerint a gép fedélzetén utazott Jevgenyij Prigozsin orosz üzletember, a Wagner katonai magánvállalat alapítója. A fedélzeten három fős személyzet és hét utas tartózkodott, a balesetben mindenki életét vesztette.
Nyitókép: -

Újabb feltételezés: belülről robbanthatták fel Jevgenyij Prigozsin repülőgépét

Az eddig nyilvánosságra került helyszíni felvételek alapján még nem lehet megállapítani, hogy mi okozhatta a Wagner csoport vezetőjének repülőgépének a lezuhanását Kuzsenkino község közelében Oroszországban.

Egyelőre az egész világ csak találgatni tudja, hogy mi okozhatta a Wagner vezér gépének lezuhanását.

Az orosz hatóságok hivatalosan semmilyen információt nem közöltek még azzal kapcsolatban, hogy mi okozhatta a Jevgenyij Prigozsint és a teljes Wagner-vezérkart szállító repülőgép lezuhanását.

A gép Kuzsenkino község közelében zuhant le. A helyszínen a rendvédelmi szervek és a rendkívül helyzetek minisztériuma munkatársai tartanak szemlét, keresik a gép fekete dobozait. A nyomozást Igor Dudenya, a tveri régió kormányzója személyes ellenőrzése alá vonta.

Ugyanakkor a gép lezuhanását megörökítő, illetve a gép roncsait a földön bemutató felvételek alapján több szakértő is valamilyen rövid véleményt már megfogalmazott a szerencsétlenség feltételezhető okáról.

Amit jelenleg biztosra lehet tudni, az az, hogy a gép nagy magasságból, úgynevezett utazómagasságból zuhant le. A gép zuhanásáról készült felvételen már csak egy szárnya volt a repülőnek. A roncsok két kilométeres körzetben zuhantak le.

A CNN első értékelése szerint vagy lelőtték, vagy belülről robbanthatták fel a Wagner csoport vezetőinek repülőgépét.

Ugyanakkor a földfelszínen elterülő roncsokról készült felvételek alapján többen is azt állítják, hogy nincs bizonyíték arra, hogy a gépet lelőtték volna.

Ennek az az oka, hogy a gép eddig megtalált roncsain nem találhatók olyan tipikus repeszek okozta sérülések, amelyek az ilyen rakétatámadások esetén a gép testén nagy számban és jól beazonosíthatóan jelen szoktak lenni a repülőnek a külső testén kívülről befelé felé benyomódva.

A külső rakétatámadás valószínűtlensége miatt a gép lezuhanásának az oka a szándékos belső robbantás mellett valamilyen komoly műszaki hiba is lehetett még. A roncsok megvizsgálása és a gép feketedobozának a feldolgozása erre egyértelmű választ adhat.

A Roszaviacija orosz légügyi hatóság különbizottságot állított fel a vizsgálat lefolytatására a szerencsétlenség ügyében. A hatóságokra hivatkozó RBK gazdasági lap szerint az eljárás minden lehetőséget számba vesz, a pilóta hibájától a "külső hatásig".

Címlapról ajánljuk
Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Olaszországban csak 23 órakor zárnak majd be szavazókörök a június 9-ei európai parlamenti választáson, ezért addig egyetlen országban – így Magyarországon – sem hozzák nyilvánosságra a voksolás hivatalos eredményét. Június 6. és 9. között összesen 370 millió európai választópolgár döntheti el, hogy kik legyenek az Európai Parlament tagjai a következő öt évben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×