eur:
390.27
usd:
359.54
bux:
73622.19
2024. július 24. szerda Kincső, Kinga
Fehéroroszország, 2017. szeptember 18.A Vajar katonai hírügynökség által közreadott kép egy álcázott, Sz-300PSZ légvédelmi rakétarendszerről a Zapad (Nyugat) 2017 elnevezésű orosz-fehérorosz hadgyakorlaton egy meg nem nevezett fehéroroszországi helyszínen 2017. szeptember 16-án. A szeptember 14. és  20. megrendezett, védelmi és terrorelhárító hadgyakorlaton 12 700 katona és 680 harcjármű, 70 repülőgép és 10 hajó vesz részt, Fehéroroszországban és Oroszország három régiójában. (MTI/EPA/Vajar katonai hírügynökség)
Nyitókép: (MTI/EPA/Vajar katonai hírügynökség)

Kína most Fehéroroszország felé fordult

Kína és Fehéroroszország védelmi együttműködésének megerősítését jelentette be Li Sang-fu kínai nemzetvédelmi miniszter minszki látogatásán.

Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnökkel folytatott találkozója után a miniszter elmondta: látogatásának célja az államfői szintű megállapodások végrehajtása és a kétoldalú katonai együttműködés megerősítése. Egyik fél sem árult el részleteket az együttműködésről, de a csütörtöki találkozás után megerősítették: a két ország megállapodott arról, hogy már a következő évben közös hadgyakorlatokat tartanak.

A kínai védelmi miniszter fehéroroszországi útja előtt Oroszországban járt.

Lukasenka csütörtökön megerősítette, hogy a Kína által nyújtott katonai támogatást nem fogják más ország ellen irányítani. "Garantálnunk kell országaink és népeink biztonságát. Egy többpólusú világ támogatói vagyunk, tiszteletben tartjuk a területi integritást és a második világháború után létrejött határokat és területi egységeket" - hangsúlyozta.

Címlapról ajánljuk
Ötgólos győzelemmel indította a Ferencváros a nemzetközi kupaszezonját

Ötgólos győzelemmel indította a Ferencváros a nemzetközi kupaszezonját

A Ferencváros 5-0-s győzelmet aratott a labdarúgó Bajnokok Ligája 2024–2025-ös selejtezőjének második fordulójában a walesi The New Saints ellen. A visszavágót jövő kedden rendezik, de nagy biztonsággal már kijelenthető: a Fradi ezzel a sikerrel elérte, hogy ősszel valamelyik kupasorozat főtábláján biztosan szerepeljen.

A kőolajtranzit-tilalom miatt akár fel is függeszthetik Ukrajna uniós társulási szerződését

Magyarország és Szlovákia először egy konzultációs eljárás, utána pedig egy választott bíróság döntésében bízhat, ha ismét Ukrajnán keresztül akar kapni orosz kőolajat – mondta az InfoRádióban Tóth Norbert nemzetközi jogász.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.24. szerda, 18:00
Perlusz László
a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége főtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×