eur:
389.62
usd:
363.55
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Elon Musk, a Tesla Motors amerikai elektromosjármű-gyártó és a SpaceX amerikai űrkutatási magánvállalat vezérigazgatója nyilatkozik a sajtó képviselőinek a Tesla Gigafactory nevű gyárának építési területén a Berlin szomszédságában fekvő Grünheidében 2020. szeptember 3-án. A Tesla első európai gyára várhatóan 2021 júliusában kezdi meg a működését.
Nyitókép: MTI/EPA/Alexander Becher

Személyes érzelmek miatt lassíthatta Elon Musk egyes weboldalak elérését

Szinte már az abszurditásba hajlott az X oldal, vagyis a volt Twitter egyik legújabb húzása.

A nemrég még Twitternek nevezett, ma már X-ként funkcionáló közösségi oldal olyan webhelyek forgalmába szólt bele, amelyet az X tulajdonosa, Elon Musk korábban megtámadott vagy kinevetett – írja a hvg.hu a TechCrunch cikke alapján.

A platform lelassította például a The New York Times, az Instagram, a Reuters vagy az X online riválisa, a Facebook webhelyek elérhetőségét. A késéseket a Hacker News fórum felhasználói vették észre, és először a The Washington Post számolt be róluk.

Amikor az X-en valaki ezekre a webhelyekre mutató hivatkozásokra kattintott,

öt másodpercig várnia kellett, hogy betöltődjön a weboldal.

Ennyi idő rengetegnek számít egy oldal elérése kapcsán, ami potenciálisan elvonja a forgalmat, és ezzel a hirdetési bevételeket a cégektől. Az probléma amiatt is gyanús, mert a YouTube-ot vagy a Fox Newst például nem érinti. Néhány órával a történtek közzététele után az X elkezdte levenni a "fojtást", és nullára csökkentette a késleltetési időket. Egyelőre

még nem ismert, hogy az összes lefojtott webhelyen visszaállt-e a normál szolgáltatás.

Egyébként nem ez az első alkalom, hogy Elon Musk személyes sérelmei befolyásolják a közösségi hálózatot. Korábban például blokkolta a Substack, a Threads és más versenytársak linkjeit. Az év elején "propagandának" nevezte a The New York Timest, és elvette a hírszervezet ellenőrzési pipáját.

Elon Musk egyelőre nem válaszolt az üggyel kapcsolatos felkeresésekre.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 2. 06:26
×
×
×
×