eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Cityscape of Barcelona at sunny day. Aerial view

Barcelona lakóinak elegük van a sok turistából

Amiatt panaszkodnak a helyiek, hogy mozdulni sem tudnak a külföldiektől az utcákon.

Besokalltak a turistáktól Barcelona lakói - írja a Magyar Nemzet.

Minden nap kirándulók ezrei érkeznek a Szent Család templomához (Sagrada Familia), hogy megcsodálják az építményt, illetve meghallgassák az idegenvezetők tájékoztatását. 2022-ben több mint 3,7 millió ember látogatott el oda. A helyiek beszámolója szerint a nyári hónapok a legrosszabbak, amikor mozdulni sem lehet a környéken.

A Sagrada Familia mellett élők tisztában vannak azzal, hogy a város gazdaságának jót tesz az extrém turizmus, ugyanakkor egyre erőteljesebben érzik annak hátrányait is. Beszámolóik szerint a turisták elfoglalják a járdák és bicikliutak nagy részét, akadálypályává téve az egész környéket a helyi lakosoknak, akik a hétköznapi teendőiket szeretnék normális körülmények között ellátni, mint például az edzőterembe járást vagy a kenyérvásárlást.

A barcelonaiak sérelmezik azt is, hogy

a környék régi, hagyományos üzletei mostanra mind tönkrementek és mindegyiküket egy-egy szuvenírbolt váltotta fel,

kielégítve a nemzetközi turizmus igényeit.

A Sagrada Familia negyedben élők ezért arra kérik a kormányt, hogy szabályozza a templom környéki turizmust és közlekedést, hogy a helybeliek rendes körülmények között élhessenek. Úgy vélik, hogy a megfelelő intézkedések megtételével a hétköznapi élet és a turizmus tökéletesen meg tud férni egymás mellett.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×