eur:
390.51
usd:
364.24
bux:
68380.52
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
oroszlán
Nyitókép: Pixabay

Lelőttek egy oroszlánt Dél-Koreában, miután kiszabadult ketrecéből

Nem menekült el, amikor rátaláltak egy erdőben.

Dél-Koreában a helyi rendőrséget hétfő reggel 7 óra után értesítették: a Szöultól több mint 200 kilométerre délkeletre fekvő Korjong megyei magán állatparkból megszökött egy oroszlán. A környék lakosságát szöveges üzenetben figyelmeztették a hatóságok a veszélyre. Egy órával később a farmhoz közeli erdőben sikerült felfedezni, majd lelőni a ragadozót.

A turisztikai célú állatpark tulajdonosa elmondta, miután a reggeli etetéskor felfedezték, hogy az oroszlánketrec hátsó ajtaja nyitva volt, és a nagymacska eltűnt, azonnal értesítették a rendőrséget. Az állatot több mint 150 ember, rendőrök, tűzoltók és vadászok keresték. A vadászok beszámolója szerint amikor rátaláltak, nem próbált elmenekülni.

A hatóságok indoklása szerint

azért döntöttek a lelövése mellett, mert félő volt, hogy megszökhet előlük, és a közeli lakott terület felé indulhat.

A főleg szarvasmarhákkal foglalkozó farm tavaly február óta fogadhatott látogatókat, de oroszlántartásra nem kapott engedélyt. A hatóságok szerint illegálisan nevelték fel az állatot. Egy helyi illetékes elmondta, még a környék lakói sem tudták, hogy titokban oroszlánt gondoznak a farmon.

A farm tulajdonosa azt állította, ő már az oroszlánnal együtt vette meg a létesítményt, kapcsolatba is lépett a környezetvédelmi hatóságokkal és egy állatkerttel, hogy átadja a vadállatot, de elutasították. A tulajdonos szerint a farm előző gazdája 20 éve szerezte az oroszlánt, és kölyökkorától nevelte. elég szelíd volt ahhoz, hogy akár meg is tudja simogatni a fejét.

(A nyitókép illusztráció.)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Az egész világ baját megoldaná egy apró olajmonarchia, de ennek megkérik az árát

Az egész világ baját megoldaná egy apró olajmonarchia, de ennek megkérik az árát

Számos konfliktus zajlik jelenleg a világban, amelynek egyelőre nem látszik a megoldása. A nyílt fegyveres összecsapások a világ nagy részének többnyire nem áll érdekében, ezért ilyenkor viszonylag hamar felbukkannak azok a szereplők, akik megpróbálnak közvetíteni a szemben álló felek között. A 21. században egyre gyakrabban merül fel a hasonló ügyeknél a Perzsa-öböl apró olajmonarchiája, Katar neve. Emögött pedig hosszas építkezés, de komoly stratégiai célok is felmerülnek. Elemzésünkben annak járunk utána, hogy pontosan mi motiválja Dohát a békés rendezések elősegítésében és mit nyerhet ezzel pontosan az ország.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×