eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
banánok
Nyitókép: Pixabay

Halálos csípésű pók miatt bezártak egy Pennyt

A banánpókként is ismert brazíliai vándorpók nehéz helyzet elé állított egy ausztriai élelmiszer diszkont áruházat.

Az alsó-ausztriai Krems an der Donau egyik Penny üzletében olyan pókot találtak, amely nagy riadalmat okozott. Az üzlet már napok óta zárva tart, mivel azt feltételezik, hogy egy olyan fajról van szó, amelynek a csípése akár halálos is lehet írta az Index az orf.at beszámolója alapján.

A pókot az üzlet egyik dolgozója vette észre még kedden, miközben épp a friss gyümölcsöket, zöldségeket pakolták. Az állat egy banános dobozból mászott elő. A hatóságokat azonnal tájékoztatták erről.

Nem sokkal később nyolc tűzoltó és egy pókokkal foglalkozó szakértő is a helyszínre érkezett azért, hogy megállapítsa az állat faját, ám hiába, mert a pók időközben eltűnt és azóta sem találják.

Az üzlet alkalmazottja egy nagy, körülbelül 10 centis, fekete és vörös pöttyös pókot látott – mondta a kremsi tűzoltóparancsnok, Gerhard Urschler. Ennek alapján arra következtetnek, hogy az állat egy brazíliai vándorpók vagy banánpók, ezek csípése akár halálos is lehet.

A helyszínre érkező tűzoltók védőfelszerelésben mindent átnéztek, és a banános dobozokat le is fóliázták. Vagyis ha a pók azok valamelyikébe mászott vissza, akkor csapdába eshetett. Mindemellett az üzletet továbbra sem nyithatták ki, mivel az állatot ehhez elő kellene keríteni.

E célból az üzlet vezetése fel is bérelt egy erre szakosodott vállalatot, amely különleges felszerelésekkel igyekszik hatástalanítani a pókot. Ha a vállalat szakemberei sem találják meg sehol, akkor az üzlet vezetése a helyi önkormányzattal egyeztetve és tőlük erre engedélyt kapva dönthet az üzlet újranyitásáról.

Címlapról ajánljuk
Hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak  - Versenyfutás az idővel

Hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak - Versenyfutás az idővel

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 16:00
×
×
×
×