eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Scenic aerial view of Budapest city skyline at sunset seen from the top of St. Stephens Basilica, Budapest, capital city of Hungary.
Nyitókép: Getty Images/Lingxiao Xie

Meglepő listán végzett előkelő helyen a magyar főváros

Nem csak gazdag kulturális hagyományiért, történelmi emlékhelyeikért keresik fel az utazók Budapestet.

Egyre komolyabb gasztronómiai úti cél lett Budapest – írja a Pénzcentrum az Európai Statisztikai Hivatal adatai alapján.

Nem meglepő: Párizs a legnépszerűbb Európai Unión belüli úti cél a főként kulturális élményekre és az európai történelemre vágyó utazók körében. Prága és Barcelona szintén előkelő helyen szerepel a listán, melyen Budapest a 9. helyen tűnik fel, részben minden bizonnyal azért, mert

Magyarország jól áll kulturális látnivaló és történelmi emlékhelyek tekintetében, ami kifejezetten vonzó a külföldi turisták szemében.

A turisták lelkesedését az utazások iránt a pandémia sem törte le: az átmeneti lecsendesedés után eddig soha nem tapasztalt számban indulnak útnak. A jelenség kétélű, hiszen egyrészt sok gazdaságnak óriási szüksége van az utazók által generált pluszbevételekre, ugyanakkor bajt is tudnak okozni: nemcsak a lakásárakat verik fel (pl. az Airbnb-zés terjedése miatt), de károsíthatják az infrastruktúrát és a helyiek életét is sok esetben ellehetetlenítik.

Meglepő módon az Európai Statisztikai Hivatal egy másik toplistájára is felkerült a magyar főváros, méghozzá

a tíz legnépszerűbb európai gasztronómiai úti cél 7. helyére.

Ezen a listán Barcelona lett az EU-első, legalábbis a katalán város kapta a legtöbb elismerést a Bookingon. Prága és Lisszabon szintén előkelő helyen áll ebben a versenyben.

A világ legnépszerűbb turisztikai célpontjaként Európa nemcsak gazdag történelmével, változatos kultúráival és gyönyörű természetével, hanem kulináris varázsával is vonzza a globális turistákat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×