eur:
391.28
usd:
366.66
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
2023. március 16-i kép Mohamed Bazoum nigeri államfőről a niameyi elnöki hivatalban. Július 26-án az elnöki gárda őrizetbe vette Bazoumot, az államfőt támogató hadsereg pedig ultimátumot intézett az elnöki hivatal bejáratát eltorlaszoló gárdához.
Nyitókép: MTI/AP/AFP pool/Boureima Hama

Szijjártó Péter: kiállunk a demokratikusan megválasztott nigeri elnök mellett

Határozottan kiállunk a demokratikusan megválasztott nigeri elnök mellett és támogatjuk a hivatalába történő visszatérését - írta hivatalos Facebook-oldalán Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter vasárnap, miután telefonon egyeztetett Hadja Lahbib belga külügyminiszterrel.

"Afrika biztonsága, azon belül a Száheli-övezet biztonsága szorosan összefügg az európai biztonsággal. Mivel ez a térség könnyen válhat nagy migrációs hullámok forrásává, különleges érdekünk fűződik biztonságához és stabilitásához" - fogalmazott Szijjártó Péter.

Hozzátette: ebben a tekintetben is nagy baj, hogy Niger elnöke ellen puccsot követtek el, hiszen az könnyen alááshatja az egész térség stabilitását.

"Határozottan kiállunk a demokratikusan megválasztott nigeri elnök mellett és támogatjuk a hivatalába történő visszatérését. Ma telefonon egyeztettünk minderről Hadja Lahbib belga külügyminiszterrel, akivel egyetértettünk, hogy közösen kell kiállnunk a Száheli-övezet stabilitása és a terrorellenes küzdelem mellett" - olvasható a miniszter bejegyzésében.

Nyitókép: 2023. március 16-i kép Mohamed Bazoum nigeri államfőről a niameyi elnöki hivatalban. Július 26-án az elnöki gárda őrizetbe vette Bazoumot, az államfőt támogató hadsereg pedig ultimátumot intézett az elnöki hivatal bejáratát eltorlaszoló gárdához.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×