eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Az észak-koreai állami hírügynökség, a KCNA által közreadott felvételen Kim Dzsong Un észak-koreai vezető (j2), Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter (b2) és Li Hong-csung, a kínai Országos Népi Gyűlés Állandó Bizottságának alelnöke (j) megtekinti a koreai háború végének 70. évfordulóján tartott katonai díszszemlét a phenjani Kim Ir Szen téren 2023. július 27-én.
Nyitókép: MTI/EPA/KCNA

Szintet lép a kínai és az észak-koreai kommunista vezetés

A két ország és a két kommunista párt szorosabb együttműködéséről tárgyalt egy magas rangú kínai delegáció Phenjanban.

A kínai párt- és kormánydelegáció részt vett a koreai háború lezárásának 70. évfordulójára rendezett ünnepségen. A küldöttséget fogadta Észak-Korea legfőbb vezetője is. Kim Dzsong Un a megbeszélésen ígéretet tett arra, hogy "új csúcsra" emeli a két ország kapcsolatát.

A kínai küldöttséget Li Hong-csung, Kommunista Párt Politikai Bizottságának egyik tagja vezeti. Kínai delegáció először járt Észak-Koreában a koronavírus-járvány kezdete óta.

A KCNA észak-koreai állami hírügynökség beszámolója szerint a találkozón "megerősítették a két párt, illetve a KNDK és Kína kormányának azt az álláspontját, hogy

a két ország szorosan együttműködve kívánja előmozdítani a szocialista építkezést, és folyamatosan újabb szintekre emelni és fejleszteni a barátságot és a baráti együttműködést."

A találkozóra azután kerül sor, hogy Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter csütörtökön tárgyalt észak-koreai vezetőkkel, köztük Kim Dzsong Unnal is. Orosz védelmi miniszter először látogatott Észak-Koreába a Szovjetunió 1991-es felbomlása óta.

Csütörtökön a koreai háború lezárásának 70. évfordulója alkalmából rendezett phenjani ünnepségeken részt vett a Szergej Sojgu védelmi miniszter vezette orosz küldöttség és a Li Hong-csung vezette kínai delegáció is.

Címképünkön Kim Dzsong Un észak-koreai vezető (j2), Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter (b2) és Li Hong-csung, a kínai Országos Népi Gyűlés Állandó Bizottságának alelnöke (j) megtekinti a koreai háború végének 70. évfordulóján tartott katonai díszszemlét.

Címlapról ajánljuk
Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×