eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Brienz, 2017. október 17.Kőszáli kecske a 2319 méter magas Schongütsch-hegy ormán, a svájci Brienz fölött 2017. október 16-án. (MTI/EPA/Anthony Anex)
Nyitókép: MTI/EPA/Anthony Anex

Svájc "felülvizsgálja semleges katonai álláspontját"

Csatlakozna az amerikai Nemzeti Gárda biztonsági partnerségi programjához Svédország, Finnország és Svájc - közölte csütörtökön Washingtonban a Nemzeti gárda parancsnoka.

Dan Hokanson tábornok a National Press Clubban tartott tájékoztatóján kijelentette, hogy már a közeljövőben mélyülnek és bővülnek a Nemzeti Gárda biztonsági együttműködései Európa-szerte. Hozzátette, hogy friss NATO-tag Finnország és Svédország már tárgyalásokat folytat az amerikai katonai szervezet biztonsági partnerségéhez való csatlakozásról, miközben Svájc vizsgálja annak lehetőségét, hogy csatlakozzon a programhoz.

A katonai vezető úgy vélte, hogy a három ország érdeklődése az amerikai katonai együttműködési lehetőség iránt aláhúzza azt, hogy Oroszország háborúja miként vezet oda, hogy korábban katonailag el nem kötelezett államok felülvizsgálják a pozíciójukat.

A Nemzeti Gárda Állami Partnerségi Programja kevesebbet említett, de kulcsfontosságú eszköze az amerikai fegyveres erők számára, hogy külföldi haderőkkel kapcsolatokat építsenek ki, amelynek révén közös gyakorlatokat, képzéseket és oktatás csereprogramokat tartanak.

Címlapról ajánljuk
A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

Az Európai Unióban a foglalkoztatottak 22,5 százaléka, míg Magyarországon 10,6 százalék dolgozott otthonról 2022-ben – derült ki az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány elemzéséből. A tanulmány szerzője, Erdélyi Dóra az InfoRádióban elmondta: minél fejlettebb egy ország, annál inkább jellemzőbb a home office gyakorlata.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 20:10
×
×
×
×