eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Prison concept. Jail bars and metal handcuffs on the floor, dark background. 3d illustration
Nyitókép: Rawf8/Getty Images

Kémkedés vádjával letartóztattak egy orosz sportolót Lengyelországban

Lengyelországban letartóztattak egy hivatásos sportolóként tevékenykedő orosz állampolgárt, akit azzal gyanúsítanak, hogy egy orosz kémcsoport keretében hírszerzési tevékenységet folytatott - közölte pénteken a lengyel igazságügyi miniszter és főügyész.

Zbigniew Ziobro a Twitteren számolt be a lengyel államügyészség és a Belbiztonsági Ügynökség (ABW) által folytatott nyomozás keretében történt letartóztatásról.

A június 11-én őrizetbe vett, majd bírósági döntés nyomán három hónapra letartóztatott orosz férfi már a 14. azok között, akiket a kémcsoport ügyében zajló eljárás során őrizetbe vettek

– írta pénteken az illetékes hatóságok közleményére hivatkozva a PAP hírügynökség.

A gyanúsított egy elsőligás jégkorongcsapat hivatásos játékosaként élt Lengyelországban 2021 óta, és az orosz hírszerzés számára fizetés ellenében végzett feladatok keretében egyebek között a létfontosságú infrastruktúráról gyűjtött információkat több vajdaság területén – közölték.

A férfit szervezett bűnözői csoportban való részvétellel és külföldi hírszerzés javára folytatott, Lengyelország érdekeit sértő tevékenységgel gyanúsították meg, amiért

10 évig terjedő szabadságvesztés szabható ki.

A nyomozók szerint a kémcsoport többek között vasútvonalak megfigyelésével, a NATO-val és Lengyelországgal szemben folytatott ellenséges propaganda terjesztésével foglalkozott, és szabotázsakciókat is előkészített.

A kémcsoport első kilenc tagjának letartóztatásáról a lengyel belügyi tárca március közepén számolt be. A belügyminisztérium és az államügyészség sajtóosztálya pénteken arról tájékoztatta a PAP hírügynökséget, hogy az ügyben folytatódik a nyomozás, és további letartóztatások sem zárhatók ki.

Címlapról ajánljuk

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 17:33
×
×
×
×